Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay'da 4,5 yıl dev yatırımlarla geçti... İlçeye hizmet kesintisiz devam ediyor

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, görev aldığı 2019’dan bu yana geçen 4.5 yılı ve 2023’ün değerlendirildiği belediye yöneticileriyle bir toplantı yaptı.

Karatay’da 4,5 yıl dev yatırımlarla geçti...  İlçeye hizmet kesintisiz devam ediyor
4,5 yılın ve 2023’ün ilk 10.5 ayının kendileri için oldukça yoğun geçtiğini, geride kalan süre boyunca birbirinden önemli ve verimli yatırımlara imza attıklarını aktaran Başkan Hasan Kılca; “Görevde olduğumuz süre boyunca mali disiplinden taviz vermeden ilçemize yatırım ve hizmetleri hayata geçirdik” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ile gerçekleştirilen toplantıda hizmet döneminin geride kalan 4.5 yılını ve 2023’ün 10.5 ayını masaya yatırdı.

Karatay Belediyesi birim müdürleri de iki gün süren toplantılarda, 2023’ün geride kalan süresinde yaptıkları faaliyetler ile birimlerinin planlamaları ilgili birer sunum gerçekleştirdiler.

İLÇEMİZ HER BAKIMDAN ÇOK ÖNEMLİ MESAFELER ALDI
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; toplantıları değerlendirdiği açıklamasında, göreve geldikleri günden bu yana Karatay ve ilçe halkı için çalıştıklarını belirtti.

Bu toplantıların geride kalan 4,5 yıllık sürenin değerlendirilmesi ve gelecek dönemin planlanması bağlamında oldukça faydalı olduğunu düşündüğünün altını çizen Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak geride kalan süre içerisinde planlı ve özverili bir şekilde hareket ederek ciddi çalışmalar yaptık. Selim Sultan, Karakulak, Sedirler, Nakipoğlu, Akabe ve Doğuş mahallelerimize sağlık tesisleri kazandırdık, kazandırıyoruz. Yine sosyal tesis olarak ilçe merkezimizde; Saracoğlu, Akabe, Hacısadık ve Orhangazi’de 4 adet KOMEK inşa ettik. Mengene ve Doğuş Mahallemizde hem muhtar ofisi hem de emekliler konağı olarak kullanılan sosyal tesisler yaptık. Başak Mahallemizde iş merkezi yaptık. Engelsiz Yaşam Merkezimizin inşaatında son aşamaya geldik. Yeni Aşevi Binası’nı tamamladık ve Kızılay’a teslim ettik. Hoşkubbe projemiz devam ediyor. Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezimizi tamamladık ve hizmete açtık. Çimenlik Kapalı Spor Salonu tamamlandı. Kapalı Tenis Kortu’nun yapımı devam ediyor. Fetih ve Köprübaşı Kuran Kursları bitti. Karatay Kültür Merkezi tamamlanmak üzere. Karatay Spor Kompleksi devam ediyor. Trap-Skeet Atış Poligonu Sosyal Tesisi açıldı. Merkeze uzak mahallelerimize 19 yeni sosyal tesis kazandırdık. Yine BİLSEM, Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu, Hamzaoğlu Bilol Polat İlkokulu, Hamzaoğlu Anaokulu, Karatay Kültür ve Sanat Akademisi, Nakipoğlu 24 Derslikli İlkokul Kızören Lisesi gibi toplamda 11 eğitim tesisini ilçemize kazandırdık, kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

KARATAYIMIZIN TAMAMINDA ÇOK CİDDİ ALT VE ÜSTYAPI ÇALIŞMASI YAPTIK
Hasan Kılca, sokak sağlıklaştırmasından restorasyona, çevre düzenlemesinden yeşil kuşak parklarına, konut üretiminden Sıfır Atık’a kadar daha birçok önemli çalışma yaptıklarına da vurgu yaptı.

Kılca sözlerini şöyle tamamladı; “Yeşillendirmeden yeşil kuşak projelerine, tema ve mahalle parklarına kadar her yıl en az 30 parkı Karatay’ımıza kazandırıyoruz. Bu sayede hem kentsel dönüşüme hem de ilçemizin gelişip güzelleşmesine katkıda bulunuyor. İlçemizin geçmişine ve tarihimize önem vererek arkeolojik çalışmalara destek oluyoruz. Güneş enerji santrali yaptık. Semt pazarlarımızın çatılarına güneş enerji panelleri yerleştirdik. İlçemize polis merkezi kazandırdık. Yeni kooperatifler kurarak hem yine kentsel dönüşüme hem güvenli konut üretimine hem de konut ihtiyacına katkı sağlamış olduk. Parklarımıza halı sahalar ve kafe Karataylar yaptık. Sıcak ve soğuk asfalt, parke yol, bordür çalışmalarımızla özellikle merkeze uzak 32 mahallelerimizde çok ciddi bir altyapı çalışması yaptık. 3 milyon metrekareye yakın parke çalışması yapmış olduk. Çevreyle ilgili çalışmalarımız bu dönemde hız kazandı. Sıfır atıkta çok güzel işler yaptık yapmaya devam ediyoruz. Çöp konteynerlerinin yeraltına alınmasıyla ilgili büyük mesafe aldık. 5 yıl çok çabuk geçti ancak burada sayamayacağımız birçok hizmete imza attık ve tüm bu çalışmalarımızı mali disiplinden taviz vermeden hayata geçirdik.”

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 13
  • 2
  • 1
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Hasan gündüz
    165 gün önce

    Kesintisiz beton imalatına devam

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • DD
    Dayan dalyan
    166 gün önce

    Konya'nın en çalışkan başkanı maşallah.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English