Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay Belediyesi şivlilik etkinlikleriyle çocukların kalbine taht kurdu

Karatay Belediyesi, Üç Aylar’ın başlangıcı ve Regaib Gecesi dolayısıyla asırlardır Konya’ya özgü olarak yaşatılan Şivlilik geleneğini sürdürmek amacıyla ilçe genelinde birçok etkinlik düzenledi. İlçenin pek çok noktasındaki çocukların Şivlilik heyecanına ortak olan Karatay Belediyesi, Konya Şehir Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar ile evlerinden çıkamayan engelli çocukları da ihmal etmedi.

Karatay Belediyesi şivlilik etkinlikleriyle çocukların kalbine taht kurdu

Yüzyıllardır devam eden ve tüm şehri saran sevinciyle Üç Ayların başlangıcı ve Regaib Gecesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Konya’da bambaşka kutlanıyor. Bu özel günde sürdürülen “Şivlilik” geleneğine Karatay Belediyesi bu yıl da, birbirinden renkli etkinliklerle bu özel geleneğe katkı sundu.

KARATAY BİRÇOK FARKLI NOKTADA ETKİNLİK DÜZENLEDİ
Karatay Belediyesi, sabahın erken saatlerinden itibaren belediye hizmet binasının önünde, Mevlana Meydanı’nda, Ali Ulvi Kurucu Karatay Gençlik Merkezi önünde çocuklara Şivlilik ikram ederek onların sevinçlerine ortak oldu. 


BAŞKAN HASAN KILCA’DAN ŞİVLİLİKTE ANLAMLI ZİYARETLER
Sokakların çocuklarla dolduğu şehirde Karatay Belediyesi, bu heyecanı yaşayamayan engelli çocukları da unutmadı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi gönüllüleri ilçenin farklı noktalarında yaşayan engelli çocukları evlerinde ziyaret ederek kendilerine Şivlilik, oyuncak ile çeşitli ikramların olduğu paketleri hediye etti. 
Başkan Hasan Kılca, Konya Şehir Hastanesi’nde tedavi gören çocukları da unutmadı. Şivlilik gününü hastanenin Çocuk Servisi’nde geçirmek zorunda kalan çocukları ve ailelerini odalarında ziyaret eden Hasan Kılca, kendilerine geçmiş olsun dileklerini iletti ve hediyelerini takdim etti. 

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR VE GAZZE’DEKİ ÇOCUKLAR İÇİN KAMPANYA
Karatay Belediyesi, Şivlilik etkinliğini bu yıl daha bir anlamlı hale dönüştürerek bir de kampanya başlattı. “Şivliliğini Kardeşinle Paylaş” adlı kampanyayla 1 adet Şivlilik heybe bedeli, depremzede çocuklar ve Gazzeli çocuklara bağış olarak ulaştırılacak. Kampanyaya katılmak için ise Karatay Belediyesi’nin mobil uygulaması olan Yanıbaşımda Karatay’ın online işlemler menüsünde yer alan dijital başvurular bölümüne girilmesi, kendileri veya çocukları adına bağış yapılmasını istemesi yeterli olacak. Böylece Karatay Belediyesi, sisteme kaydını yaptıran bağışçı vatandaş sayısı kadar kampanyaya bağış yapmış olacak. Öte yandan şu ana kadar binlerce vatandaşın ilgi gösterdiği söz konusu kampanya, 12 Ocak Cuma gecesi sona erecek. 


HASAN KILCA VATANDAŞLARI KAMPANYAYA KATILMAYA DAVET ETTİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Üç Aylar’ın başlaması, Regaib Gecesi ve Şivlilik dolayısıyla yaptığı açıklamada Konya’nın önemine değindi. 

Başkan Hasan Kılca, şunları kaydetti; “Konya’mız sevgiyi hoş görüyü ve tevazüyü merkeze alan anlayışı ile değer kazandırmıştır. Bir Konya geleneği olan Şivlilik işte bu zenginliğimizin en güzel parçaları oluşturmaktadır. İçerisinde mübarek üç aylara kavuşma heyecanını barındıran bu samimi geleneğimizde şüphesiz ilk hediye hayır dua ve tebessümdür. Şivlilik heybelerinde en başta sevgi vardır. Temelinde sevindirmeyi hatırlamayı çocukların sedalarını barındıran Şivlilikte her yıl olduğu gibi bu yıl da şehrimizin farklı noktalarında çocuklarımızla birlikte olduk. Hediyelerimizi hastanelerde tedavi gören çocuklarımıza ve evlerinde olan engelli yavrularımıza ulaştırdık. Şehrimizde Şivliliği yaşarken bir farkındalığı da pekiştirmek istedik. Şivliliğin özünü oluşturan hatırlama ve paylaşma duygusunu bu yıl deprem bölgesindeki evlatlarımıza ve zalim İsrail’in işgali altında yaşam mücadelesi veren Gazze’deki çocuklarımıza ulaştırmak istiyoruz. Bu isteğimizi ise Şivliliğini Kardeşinle Paylaş diyerek anlamlı bir kampanya ile bütünleştirdik. Yanıbaşımda Karatay mobil uygulamamızın online işlemler menüsünde yer alan dijital başvurular bölümüne girerek çocuklarınız adına Şivliliğini Kardeşinle Paylaş kampanyamıza hayıt olabilirsiniz. Yapacağınız her kayıt için bir Şivlilik kayıt bedelini deprem bölgemizdeki ve Filistin’deki çocuklarımıza sizlerin adına Karatay Belediyesi olarak biz ulaştıracağız. Ayrıca çalışmamıza destek olan her kullanıcı hediye puanlardan da faydalanmış olacak. Tüm hemşehrilerimi mazlum çocuklarımızın sesi olabilmek, Gazze’yi unutmamak ve mücadeleden vazgeçmeyen kardeşlerimize destek olmak adına başlattığımız kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Mübarek üç aylarımızın Regaib gecemizin milletimize ve tüm İslam alemine huzur ve esenlikler diliyorum.”

 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • KI
    Kul insan
    107 gün önce

    Şivilik kutlamasının değişik ve daha güzel olmasını dilerim. Mesela üç aylar başlangıcı öncesi iki gün boyunca ilk ve orta okul bahçelerinde veya sokaklarda çocuklarımız satışlar yapsınlar. Hollanda kral günü kutlamasının daha güzel şekli neden olmasın. Üç aylara manevi hazırlık mükemmel olur.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English