Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay Belediyesi “Kadrajımdan Karatay Fotoğrafçılar Buluşması” düzenliyor

Karatay Belediyesi, ilçenin doğal güzellikleri ile tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına katkı sunması amacıyla “Kadrajımdan Karatay Fotoğrafçılar Buluşması” düzenliyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da amatör, profesyonel tüm fotoğraf meraklıları ve sanatçılarını yarışmaya katılmaya davet etti.

Karatay Belediyesi “Kadrajımdan Karatay Fotoğrafçılar Buluşması” düzenliyor
Karatay Belediyesi, ‘Kadrajımdan Karatay Fotoğrafçılar Buluşması” adlı bir yarışma düzenliyor. 14 Temmuz Perşembe günü saat 09:00’da başlayacak yarışmaya başvurular 17 Temmuz Pazar günü saat 10:00’da sona erecek. Aynı gün toplanacak seçici kurul, sonuçları da yine 17 Temmuz’da duyuracak. 

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle düzenlenen söz konusu yarışmayla; Karatay’ın tanıtımına katkı sunulması, farklı şehirlerden fotoğraf tutkunlarını Karatay’da buluşturulması, Karatay’a dair nitelikli ve sanatsal bir görsel bellek oluşturulmasının yanı sıra fotoğrafçılık sanatının toplumun daha geniş bir tabanına yayılması amaçlanıyor. 

İŞTE YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI
Yarışmaya katılım için başvurular Karatay Belediyesi Basın Müdürlüğü’nde 14 ile 17 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Bu arada https://fotomaraton.karatay.bel.tr adresinden de yarışmaya ait daha ayrıntılı bilgi alınabilecek ve söz konusu yarışmanın şartnamesine ulaşılabilecek. Yarışma, sayısal (Dijital) kategoride ve renkli veya siyah-beyaz fotoğraf olmak üzere tek kategorilidir. Dolayısıyla renkli veya siyah-beyaz fotoğraflar bir arada değerlendirilecektir. Karatay ilçesi sınırları içerisindeki; Karatay Lavanta Bahçeleri, tarihi yapılar, turizm alanları, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile Karatay’a ait tüm güzellikler fotoğraf karelerine yansıtılması hedeflenmektedir. Fotoğrafa ilgi duyan 18 yaş üzeri tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılar yarışmaya katılabilir. Yarışmaya katılım tamamen ücretsizdir. Her katılımcı en fazla 5 (beş) adet sayısal renkli veya Siyah-Beyaz eserle yarışmaya katılabilecek. Yarışmaya belirtilen kayıt öncesinde çekilen fotoğraflar kabul edilmeyecek. 

Fotoğraflarda makul ölçülerde renk, kontrast, toz alma gibi düzeltmeler yapılabilir. Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Yine fotoğrafın özünü değiştiren uygulamalar ve/veya kolaj, cep telefonu ile çekilen fotoğraflar kabul edilmeyecek. Birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflar ancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmaya kabul edilir. Yarışmaya teslim edilen fotoğrafların Karatay ilçe sınırları içerisinde ve Kayıt Masası’na kayıt olduktan sonra yani 14-15-16 ile 17 Temmuz tarihleri arasında çekilmiş olması gerekiyor. Bu arada katılımcıların fotoğrafları 4 Mb’tan küçük, 8 Mb’tan büyük olmamalıdır.  Yarışmaya katılacak fotoğraflar jpg/jpeg formatında, 300 dpi çözünürlükte, kısa kenar en az 2400 piksel olarak kaydedilmelidir.

İŞTE DERECEYE GİRECEK FOTOĞRAFLARA VERİLECEK ÖDÜLLER
Öte yandan Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen “Kadrajımdan Karatay Fotoğrafçılar Buluşması” adlı yarışmada dereceye girenleri de önemli ödüller bekliyor.
Buna göre birinci olan yarışmacıya 12 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye ise 8000 TL verilecek. Dereceye girecek 3 adet mansiyon eserin her birine 4000 TL ödül verileceği yarışmada 1 adet Drone ödülü 4000 TL, sergilemeye layık görülen en az 30 eser için ise eser başına 1000 TL, satın alma da yine en az 30 eser için eser başına 1000 TL verilecek.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English