Son Dakika Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret eden Kamu-Sen yöneticileri, ek zam, vergi dilimi ve sözleşmelilere kadro konusundaki taleplerini paylaştı.

Kamu-Sen’den sabit vergi ve ek zam talebi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kahveci ve beraberindeki Türkiye Kamu-Sen yönetimini kabul etti.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kahveci, kamu çalışanlarına yönelik bir dizi taleplerini Bakan Bilgin'e ilettiklerini bildirdi. Bilgin, şunları söyledi:

"Enflasyonun yüksek seyri, temel gıda ve ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışları dikkate alındığında kamu çalışanlarımızın kayıplarını önlemek amacıyla bir ek zam yapılması gerektiğini Sayın Bakan ile paylaştık. Ocak ayı itibarıyla çalışanlara ilave bir zam yapılması artık zaruri bir hal almıştır. Bununla birlikte çalışanlarımızın alım gücünü artırabilmek için de artık ücretlerde refah payı uygulamasına geçmemiz gerektiği kanaatindeyiz. Enflasyonun yüksek seyrettiği dönemlerde mutlaka enflasyon farkının aylara tekabül eden kısmının maaşlara yansıtılarak kayıpların önüne geçilmeli. Bunun yanında, vergi yükü çalışanlar için ciddi bir yük."

"3600 ek göstergeyle ilgili talebimiz makul karşılandı"
Kahveci, geçen yıl tüm ücretlerde asgari ücret kadar olan kısmın vergi dışı bırakıldığını anımsatarak, "Bu uygulama, enflasyonun yüksek olması münasebetiyle istenen yansımayı oluşturmadı. Şu anda talebimiz; çalışanlar üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi ve kamu görevlilerimizin yüzde 15 vergi oranında sabitlenmesi." dedi.

Birinci dereceye düşen kamu çalışanlarının ek göstergelerinin de 3600 olması yönünde talepleri olduğunu vurgulayan Kahveci, "Sayın Bakan da bu talebi makul karşıladı. Önümüzdeki süreç içerisinde inşallah bununla ilgili de bir gelişme sağlanacak. Bu düzenlemenin mutlaka yapılması gerekir. Hakkaniyet, adalet ve çalışma barışının tesis edilmesi için de bu düzenlemeye ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Kahveci, kamuda 32 farklı sözleşmeli çalışan statüsünün bulunduğuna dikkati çekerek, hiç kimse dışarda kalmadan tüm sözleşmeli çalışanların kadroya alınması gerektiğini söyledi.

"Gelir vergisi oranının yüzde 15'e sabitlenmesini istiyoruz"
Giyim yardımının günün şartlarına göre artırılmasını, ulaşım ve kira yardımı uygulaması başlatılmasını isteyen Kahveci, şunların kaydetti: "Vergi yüküyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanından randevu talep ettik. Biz, kamu çalışanları olarak 'vergi vermeyelim' demiyoruz. Gelir vergisi oranının yüzde 15'e sabitlenmesini istiyoruz. Bu çok makul bir talep. Çünkü kamu çalışanları, maaşlarını daha almadan devlete olan görevini yerine getirip, vergisini düzenli bir şekilde ödeyen önemli bir kesim. Hem ek zam hem vergi meselesiyle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızdan da randevu talep ettik. Bu konuları kendileriyle de paylaşacağız."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English