DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,08₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.993,75₺
ÇEYREK : 9.853,66₺
CUMHURİYET : 39.096,78₺
Güncel

Karaman'da kaçak avlanan balıkçılara suçüstü

Eklenme: 04.01.2014 - 15:55

Karaman'da, ağ ile avlanmanın yasak olduğu Yeşildere Barajı'ndan avlanan 2 kişi, suçüstü yakalandı.

Karaman'da kaçak avlanan balıkçılara suçüstü
Reklam alanı

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Karaman'da, ağ ile avlanmanın yasak olduğu Yeşildere Barajı'ndan ağ kullanarak 300'den fazla sazan avlayan 2 kişi, suçüstü yakalandı. Bidon ve kazanlara doldurulan suda yaşatılan balıkların büyük bölümü, Karaman Amatör Olta Balıkçıları Derneği üyelerince suya bırakıldı.

Jandarma ekipleri, merkeze bağlı Yeşildere beldesi yakınlarındaki Yeşildere Barajı'nda ağ ile avcılık yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Ekipler, yaptıkları kontrolde, Konya'dan gelen Memiş D. (61) ve oğlu Mehmet D'yi (28) ağ kullanarak avlanırken yakaladı.

Bu kişilerin balık avlamada kullandığı çok sayıda ağa ve yakaladıkları 300'den fazla balığa el konuldu. Bidon ve kazanlara doldurulan suda yaşatılan 250'ye yakın balık ise Karaman Amatör Olta Balıkçıları Derneği üyelerince tekrar baraja bırakıldı.

Dernek başkanı Eyüp Evci, ihbarı yapanlara ve duyarlılık göstererek operasyonu düzenleyen jandarma ekiplerine teşekkür etti. Yapılanın bir katliam olduğunu ifade eden Evci, şunları söyledi:

"Bu katliamı yapanlar avcı değil, avcılık terimiyle bohçacıdır. Ne kadar çaba göstersek de kaçak avcılık bitmiyor. Bunun önüne geçmek için vatandaş duyarlılığı çok önemli. Bizim amacımız bu balıkları yaşatarak, çoğalmasını sağlamak. Bize erken haber edildiği için bu balıkların birçoğunu kurtardığımıza inanıyorum. Biz dernek olarak bu kişilerin peşini bırakmayacağız. Bu balıkları biz torunlarımızla tutacağız. Yok etmemek gerekir. Geleceğimizi koruma altına almamız lazım.".


Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap