Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

JÖAK personeli, deprem bölgelerinde her alanda 24 saat görev yapıyor

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) personeli, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerde arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sırada yardım dağıtımı ve asayiş görevleriyle vatandaşlara hizmet veriyor.

JÖAK personeli, deprem bölgelerinde her alanda 24 saat görev yapıyor
JÖAK'a bağlı Jandarma Özel Operasyon Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Serkan Ars, AA muhabirine, birliğe alarm verilmesinin ardından karadan ve havadan süratle deprem bölgesine intikal ettiklerini söyledi.
Ulaştıkları noktalardaki valiliklerin koordinesinde devletin kurumlarıyla ortak çalışma sonucunda enkaz altındaki vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Ars, "Bir Jandarma Arama Kurtarma Taburu, dört Özel Operasyon Taburu toplam 706 personelle bugüne kadar 5 il, 11 bölgede 299'u sağ olmak üzere 1279 vatandaşımızı enkaz altından çıkarmayı başardık." dedi.

Ars, deprem bölgelerinde sadece arama kurtarma faaliyetleri yürütmediklerini, vatandaşların iaşesiyle ilgili de çalışmalarda bulunduklarına değindi.
Çadır kurma faaliyetleri gibi depremzedelerin hayatını kolaylaştırıcı hizmetler de yaptıklarını aktaran Ars, "Aynı zamanda onların canına, malına kastedecek, kötü düşünceli kişilerden koruyabilmek için devriye hizmetlerinde bulunduk. Özellikle hırsızlık olaylarıyla ilgili hedef olabilecek kritik noktalarda 24 saat esasıyla devriye hizmeti verdik ve o noktalarda geçici karakol hizmetlerimiz oldu." diye konuştu.
Ars, bütün kurumların personelinin vatandaşların acılarını paylaştığını dile getirerek "Kendi kardeşimiz, ağabeyimiz, babamız, evladımız göçük altındaymış gibi 24 saat esasıyla milletimizin yanındayız. Birlik beraberlik ruhu içerisinde el ele vererek bu kötü günleri de geride bırakıp, tekrar küllerimizden doğacağız." şeklinde konuştu.
5 helikopterle 96 sorti yapıldı
Binbaşı Ars, Hatay İl Jandarma Komutanlığı emrinde 3 bin 175 personel bulunduğuna işaret ederek "Bunlardan 20'si sağ olmak üzere 58 personelimizi enkazdan kurtarabildik. Hali hazırda 3 bin 165 personelimiz görevinin başında hizmet vermeye devam ediyor." ifadesini kullandı.
Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki birliklerde 13 bin 735 personelle, İl Jandarma sorumluluk sahasındaki her yerde hizmete devam ettiklerini belirten Ars, şunları kaydetti:
"Jandarma Havacılığımıza bağlı 5 helikopterimizle şimdiye kadar 96 sortide 138 ton, kara vasıtalarını kullanarak da 150 ton yardım malzemesini Hatay bölgesindeki noktalara ulaştırmayı başardık. Yardımları, personelimiz vasıtasıyla vatandaşlarımızla buluşturmaya gayret gösteriyoruz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English