Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Jandarmadan "Yüksek Basınçlı Elektrikli Solunabilir Hava Kompresörü" ihalesine ilişkin açıklama:

"İhalede yerli malı teklif eden yerli istekli üzerine yüzde 15 fiyat avantajı uygulanacaktır. Bu kapsamda kurumumuz yerli malı üreten yerli ve milli firmaları desteklemektedir" "Alıma ilişkin ihale dokümanında görüleceği üzere teslim edilecek malın sadece Yunan malı olma şartı mevcut değildir"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Jandarma Genel Komutanlığı, Sualtı Arama Kurtarma Timleri'ne (SAK) alınacak "Yüksek Basınçlı Elektrikli Solunabilir Hava Kompresörü" ihalesinde yerli malı üreten milli firmaların desteklendiğini bildirdi.


Jandarma Genel Komutanlığından yapılan açıklamada, bugün bir gazetede yayımlanan haberde "Yerli ve Milli Olmak Nerede Kaldı? Yunan Malı Alma Şartı!" başlığıyla SAK timlerinin ihtiyacı için alınacak "Yüksek Basınçlı Elektrikli Solunabilir Hava Kompresörü" ihalesine ilişkin bazı iddiaların yer aldığı belirtildi.


SAK timleri için 8 Yüksek Basınçlı Elektrikli Solunabilir Hava Kompresörüne ihtiyaç duyulduğu bildirilen açıklamada, ihtiyaca yönelik incelemelerin yapıldığı, teknik özellikleri karşılayan (kompresör gücü en az 300 bar olacaktır) 5 markanın olduğunun tespit edildiği aktarıldı.


Alkın/Türkiye, Nardi/İtalya ile söz konusu haberde geçen firma ve 2 Alman firması distribütörleri ile teknik görüşme gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, 2 Alman firmasının fiyatların yüksek olduğunu belirterek firma teyidi vermedikleri kaydedildi.


Satın almanın açık ihale usulüyle 8 Aralık'ta gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"İhalede yerli malı teklif eden yerli istekli üzerine yüzde 15 fiyat avantajı uygulanacaktır. Bu kapsamda kurumumuz yerli malı üreten yerli ve milli firmaları desteklemektedir. Söz konusu haberde geçen iddiaları bulunan kişinin, nitelikleri sağlayan herhangi bir üretimi ve ihaleye girmesi engellenen firması bulunmamaktadır. Alıma ilişkin ihale dokümanında görüleceği üzere teslim edilecek malın sadece Yunan malı olma şartı mevcut değildir.


Haberde belirtilen iddiaların, yapılan ihalelerde usulsüzlük yapılıyormuş izlenimi yaratarak, kamuoyunu yanıltıcı, daima milletinin hizmetinde olmayı ve hukukun üstünlüğünü kendisine ilke edinmiş Jandarma Genel Komutanlığına yönelik haksız ve olumsuz algı oluşturabilecek bir etki yaratabileceği ve Jandarma Teşkilatının itibarını olumsuz etkilemeye yönelik olduğu değerlendirilmiştir."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English