Son Dakika Haberler

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 2022 yılının ilk kariyer programını 09 Mart tarihinde fakülte konferans salonunda gerçekleştirdi.

İstihdam İmkanları Açısından DİB ...
Proğramla ilgili Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş şu açıklamalarda bulundu:

Dekanlığımızın, Konya İl Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlediği konferasta Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman AKKUŞ, başkanlığın istihdam imkanlarına dair bir sunum gerçekleştirdi.

Program fakülte dekanımız Prof. Dr. Ramazan Altıntaş'ın selamlama konuşmasıyla başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın fakültemiz mensupları için önemli bir değer ve istihdam alanı olduğunu vurgulayan Altıntaş, program için Ankara'dan gelen Akkuş'a teşekkürlerini arz etti. 

Ardından konferansına başlayan Akkuş, öncelikle başkanlığın tarihine ve teşkilat yapısına dair bilgiler verdi. Başkanlık bünyesindeki hizmet alanlarını ve imkanları ayrı ayrı ele alan Akkuş, kurumun geleceğinde İslami İlimler fakültesi öğrencilerine önemli görevler düşeceğini ifade etti.

Hizmette öncelikli amacın rıza-yı Bârî olduğuna dikkat çeken Akkuş, imam-hatiplik ve Kur'ân Kursu Öğreticiliği ile başlanan vazifede hizmet basamaklarının birer birer aşılması ve başkanlığın farklı kadrolarından istifade edilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Bunun için yapılması gerekenin "İnanmak" ve "Çalışmak" tan ibaret olduğunun altını çizdi. Yaşanmış tecrübelerinden örneklerle süslediği konuşmasında Akkuş, Kur'ân eğitiminin ve İslami ilimler temel yeterliliğinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilerimizin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatlarında gerek idari gerekse diğer görevlerde bulunabileceğini belirten hocamız, yurt dışında dünyanın her bir köşesinde hizmetlerinin bulunduğunu ve buralarda İslam'ın sancaktarlığını yapacak, inananlara ve insanlara hizmet sunacak gençlere ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bunun için de iyi bir yabancı dilin vazgeçilmez olduğunu da ilave eden Akkuş, öğrencilerimizin bu yeterlilikleri elde etmek için zamanlarını iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı. Kurum olarak yaptıkları sınavlardaki asıl amacın kaliteli din gönüllüleri seçmek olduğunu, bunu sağlamak için de gençlerin okurken, çalışırken "ezberleme" değil "özümseme" ve sonrasında "yaşama"yı hedeflemeleri gerektiğini beyan etti. Görevlilerinde iki hususun çok önemli olduğuna dikkat çeken Akkuş, öğrencilerimize "bilgi sahibi olma" ve "çözüm adamı olma" konusunda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini salık verdi. Akkuş, konuşmasının ardından öğrenciler tarafından merak edilen ve kendisine sorulan sorulara yanıtlar verdi.

Program, fakülte dekanımız Prof. Altıntaş'ın, Dr. Abdurrahman Akkuş'a hediyelerini takdim etmesi ile nihayete erdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English