Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"İstanbul'da Konya Günleri" başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "İstanbul'da Konya Günleri" İstanbul Atatürk Havalimanı Fuar Alanı'nda başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan “Konya Günleri”nin açılış programı yapıldı.

Etkinlikte açılış konuşması yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şu ifadelere yer verdi:

“Konya'mız Çatalhüyük'ten bugüne 10 bin yıllık ihtişamlı tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Selçuklu Devleti'nin 200 yıl boyunca başkenti olmuştur. Yine şehrimiz çağları aşan sözleri ile dünyaya hoşgörü ve kardeşlik iklimiyle buluşturan Hazreti Mevlana gibi nice alim ve mutasavvıfı bağrında yetiştirmiştir. Her köşesinde tarihin kalbinin attığı her sokağında huzurun dolup taştığı kadim şehrin mensubu olmaktan ve Konya gibi bir şehre hizmet etmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum.  Sevgili Konyalılar, kıymetli misafirler bize göre hemşerilik yalnızca bir şehrin sınırları içerisinde doğmak ve o şehirde yaşamak değildir. Dünyanın neresinde olursak olalım aynı duyguları paylaşmayı başarabilen aynı değerler etrafında birleşen ve aynı dualarda buluşanlar arasındaki özel bağdır. Hemşirelik şehrinin gönlünün en ulvi yerinde taşıyabilmek ve her türlü zorluğa karşı tek vücut olabilme ferasetini de gösterebilmektir. Sahip olduğumuz bu güçlü bağa şehrimize hizmet ederken bizlere büyük bir ilham kaynağı olmaktadır. Hamdolsun Konya'mızın aydınlık yarınlar için attığımız her adımda sizlerin destek ve dualarını derinliklerinde hissetmenin güveni ve huzur içinde yaşıyoruz. Hazreti Mevlana her güçlük birlikte çözülür üzüm toprak sayesinde filizlenir gece ile gündüz görünürde ayrı olsa da birlik içinde dedi. Çünkü manevi varlıkta birlik vardır. Asırlar öncesinden birlik ve beraberliğin önemini bizlere en güzel şekilde ifade etmiştir. İzler işte bu dayanışma ruhuyla ve sizlerden aldığımız destekle güzel şehrimiz için gece gündüz demeden çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi İnşallah bundan sonra da aynı kararlılıkla Konyamızı çok daha güzel yarınlara hazırlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Sayın bakanım Türkiye son 20 yıl içerisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde büyük bir kalkınma yaşadı. Ülkemizin istikrar çağına girmesiyle Konya aydınlık günler başlamış olduk.” 

Konya Tanıtım Günleri'nin açılışında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat , katılımcıları Hazreti Mevlana'nın, ''Gönül, sevgiyi bulmuşsa kuru dal bile çiçek açar.'' sözleriyle selamladı.

Bakan Kurum, bugünkü etkinliğin İstanbul'daki 7. tanıtım olduğunu ve ilk kez havalimanında böyle bir organizasyon yapıldığını dile getirdi.

Haziranda düzenlenen 9. Konya Bilim Festivali ile Konya'dan ve Türkiye'nin farklı yerlerinden 281 bin bilim meraklısına ev sahipliği yaptıklarını belirten Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirdikleri Gastrofest ve İslami Dayanışma Oyunları'nda 1 milyona yakın kişiyi misafir ettiklerini anlattı.

Konya'nın en büyük markalarından birinin Konyaspor olduğunu ve kenti başarıyla temsil ettiğini söyleyen Kurum, "Bu anlamda başta Başkanımız Fatih Özgökçen olmak üzere, Teknik Direktörümüz İlhan Palut'u ve teknik ekibi, sahada ter döken tüm futbolcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde toplam 500 bin sosyal konut, arsa ve iş yerleriyle 800 bin bağımsız birimin çalışmalarını başlattıklarını kaydeden Kurum, "Dün itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere, 'Altyapısı tamamlanarak milletimize sunduğumuz arsa sayısını 1 milyona çıkarma' talimatını verdi. İnşallah TOKİ'mizle, diğer birimlerimizin yoğun mesaisiyle arsalarımızı oluşturacağız, müjdesini de Cumhurbaşkanımız milletimize verecek." ifadelerini kullandı.

- "Konya'mıza 7 bin 655 konut kazandırıyoruz"

Bu kapsamda Konya'da da çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kurum, şunları kaydetti:

"Konya'mıza 7 bin 655 konut kazandırıyoruz. 500 sanayi iş yeri ve tam 11 bin 390 konutluk ev yapmaya hazır arsamızı da hemşehrilerimize sunuyoruz. Konya'da da bugün itibariyle 120 bin kardeşimiz başvurusunu yaptı. Hak sahiplerini belirledikten sonra inşallah 25 Ekim’de Türkiye genelinde temellerimizi atıp, yeni evlerimizi, yeni iş yerlerimizi Konyalı hemşehrilerimize süratle kazandıracağız."

20 yıldır verdikleri sözleri tuttuklarını, vatandaşları çaresiz bırakmadıklarını, istihdamı büyüteceklerini anlatan Kurum, "Konya’mızın marka değerine katkı sağlayacak Konya Sıfır Atık Sanayi Sitemizi anlatmadan geçemem. Konya'mızın yıllardan beri hasretini çektiği bir projeydi. 2 bin 690 bağımsız birimden oluşan sanayi sitemizde inşaatlarımız hızla sürüyor. Biliyorsunuz şehrin içinde kalmış Eski Sanayi ve Karatay Sanayi sitelerini Konya Sıfır Atık Sanayi Sitemize taşıyoruz. İnşallah Konyalı esnafımız artık daha rahat, daha güvenli, daha temiz bir ortamda çalışacaklar." dedi.

Açılışa, Bakan Kurum'un yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen ve Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Kemal Çelik de katıldı.

Kurdelenin kesilmesinin ardından Bakan Kurum ve beraberindekiler, Konya'nın yöresel yemekleri ve kültürel zenginliklerinin tanıtıldığı stantları gezdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 24
  • 2
  • 25
  • 13
  • 12
  • 18
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    konyalı
    2 yıl önce

    önce konya belediye başkanı şehir içi trafiğini halletsin ondan sonra bu işlere yönelsin.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Konyali
    2 yıl önce

    Lale devri, ne güzel ya bir gün mistik müzik festivali Birgün başka bir etkinlik. Bu memleketi kim yönetiyor acaba ?

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (5)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English