Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İstanbul'da "Kadın Emeği Buluşmaları" programının 81. etkinliği düzenlendi

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir: "Bugün birçok siyasi partinin, kendi toplam teşkilat mensubundan çok daha fazla kadın teşkilat üyemiz var"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Türkiye'nin 80 ilinde düzenlenen "Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali Buluşmaları" kapsamında "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda" programının 81. etkinliği İstanbul'da gerçekleştirildi.


Üsküdar'daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda İl Ticaret Müdürlüğü, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı, Orman İşletme Müdürlüğü, KOSGEB, İŞKUR gibi kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı hibe, kredi, fonlarla girişimcilik yapan 12 kadın, girişimci başarı hikayesini paylaştı.


AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, etkinlikte yaptığı konuşmada, AK Parti'deki kadın sayısına dikkati çekerek, kadın oranının artık istihdam ve eğitimde daha fazla olduğunu belirtti.


Eğitimin, en önemli fırsat eşitliği için bir araç olduğunu ifade eden Keşir, 2001 yılında üniversite çağı döneminde olan gençler arasında üniversiteye giden kız çocukları oranının yüzde 12,5 olduğunu aktardı.


Yasaklardan arınmış bir Türkiye ve 81 ilde açılan üniversitelerle kız çocuklarının üniversiteye erişim oranının yüzde 49'a ulaştığına işaret eden Keşir, "Erkeklerde bu oran kaç? Yüzde 40. Demek ki bu büyük Türkiye'nin kadınları onlara eşit fırsatlar verildiğinde ülkesinin yarınlarına hizmet etmek için dört nala koşuyor." dedi.


Siyasete 20 yıl önce İstanbul İl Kadın Kolları Teşkilatı'nın kurucu yönetim kurulu üyesi olarak başladığını dile getiren Keşir, şunları söyledi:


"Kadınlar 'Bir gün milletvekili oluruz, bir gün belediye meclis üyesi oluruz' diye yola çıkmadı. O kadar büyük bir baskıyı, o kadar büyük bir yok sayılmayı yaşıyorlardı ki hep söylüyoruz, siyaset en iyi çözüm üretme aracıdır. Biz partimizle yola çıkarken, bizim yaşadıklarımızı çocuklarımız yaşamasın diye yola çıktık. Kız çocuklarına daha iyi bir miras bırakmak için yola çıktık. Yasaklar üzerine inşa edilmiş günlerdi o günler. İstihdamda, üretimde kadının adının olmadığı günlerdi o günler. Kadınların, siyasette ayrımcılığa maruz kaldığı, 1935'te elde ettiği o çok kıymetli kazanımının ne yazık ki seçilme kısmını tam anlamıyla kullanamadığı günlerdi o günler. Sayın Cumhurbaşkanımız, parti kurucularının içinde olduğu kadınlarla yol yürümeye başladı. Partimiz kurulurken başladı bu hikaye. O gün bugündür 81 ilde kadın kolları teşkilatlarımız, il, ilçe, mahallede hatta sandık yönetimlerinde teşkilatlandık. Bugün birçok siyasi partinin kendi toplam teşkilat mensubundan çok daha fazla kadın teşkilat üyemiz var bizim."


AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de AK Parti hükümetleri öncesinde kadınla ilgili ifadelerin, söylemlerin fazlaca kullanıldığı dönemlerin de yaşandığını belirterek, "Kadının adı çok zikredildi ama kadının siyasette, ekonomide, sosyal hayatta, kültür-sanatta, eğitimde yok sayıldığı dönemler yaşadık. İşte Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetleriyle, kadının sadece adının değil, kadının her alanda var olduğu dönemleri hep beraber yaşadık." ifadelerini kullandı.


Programa, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un eşi Sabriye Şentop, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu'nun eşi Nilüfer Karaosmanoğlu da katıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English