DOLAR : 42,86₺
EURO : 50,37₺
STERLİN : 57,51₺
GRAM : 6.004,71₺
ÇEYREK : 9.878,24₺
CUMHURİYET : 39.194,47₺
Güncel

İşsizlik 11 yılın en düşüğüne geriledi

Eklenme: 11.12.2023 - 10:09 Güncelleme: 11.12.2023 - 10:58

Türkiye'de işsizlik ekimde yüzde 8,5 ile Kasım 2012’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

İşsizlik 11 yılın en düşüğüne geriledi
Reklam alanı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı.Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı ekimde bir önceki aya göre 163 bin kişi azalarak 2 milyon 961 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,6 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,0 iken kadınlarda yüzde 11,3 olarak tahmin edildi.

 

İstihdam edilenlerin sayısı ekimde bir önceki aya göre 246 bin kişi artarak 31 milyon 835 bin kişi, istihdam oranı ise 0,3 puan artarak yüzde 48,5 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 65,8 iken kadınlarda yüzde 31,6 olarak gerçekleşti.

 

İşgücü bir önceki aya göre 83 bin kişi artarak 34 milyon 796 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,1 puan artarak yüzde 53,1 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 70,8 iken kadınlarda yüzde 35,7 oldu. 

 

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 16,3 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 13,8, kadınlarda ise yüzde 21,0 olarak tahmin edildi. 

 

İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi ekimde bir önceki aya göre 0,2 saat azalarak 44,0 saat olarak gerçekleşti.  


Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 11
😡 3
👎 3
😂 0
😢 1
😲 1
Toplam 19 tepki

Yorumlar

  • köylü 737 gün önce

    Balon uçurmayın gidip amele pazarlarına bakın.

  • köylü 737 gün önce

    İşsizlik rakamınnın düştüğünü açıklayanlar amele pazarlarına bir bakıversinler.iş arayan insanları görsünler.??????

  • köylü 737 gün önce

    İşsizlik düştü diyenler gelip amale pazarına baksınlar iş arayan bir çok insanı görsünler.

  • Çok iyi 737 gün önce

    Nasıl. milyonlarca üniversite mezunu işsiz gençler,avrupaya kaçmaya çalışıyor..

Yorum Yap