Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İsrail'in 126 gündür sürdürdüğü saldırılarda Gazze'de can kaybı 27 bin 947'ye yükseldi

İsrail'in, halkı zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 107 artarak 27 bin 947'ye çıktı.

İsrail’in 126 gündür sürdürdüğü saldırılarda Gazze’de can kaybı 27 bin 947’ye yükseldi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 126 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi. İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 107 Filistinliyi daha öldürdüğü, ölen kişi sayısının 27 bin 947'ye yükseldiği aktarıldı.


Son saldırılarda 142 kişinin daha yaralandığı Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının da 67 bin 459'a ulaştığı kaydedildi. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi sebebiyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.

 

İsrail ordusu, gece boyu baskın düzenledi
Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail güçlerinin, baskın düzenlediği adresler arasında Nablus, El-Halil, Ramallah ve Beytüllahim kentleri yer aldı. İsrail askerleri, Nablus'taki Beyta beldesinde çok sayıda eve baskın düzenledi. Ramallah'ın kuzeyindeki Sencel beldesi ile Tulkerim kentine çok sayıda Filistinlinin evine düzenlenen baskında ise gözaltına alınanlar oldu.

İsrail güçleri ayrıca Kalkilya beldelerine düzenlediği baskınlarda Filistinlilerin evlerine ses bombaları atarak, birçok duvara ırkçı ifadeler ve çizimler yazdı. İsrail güçleri her gün Batı Şeria'nın farklı noktalarına baskınlar düzenliyor. Bu baskınlarda çok sayıda Filistinli gözaltına alınıyor ve Filistinlilere ait evler yıkılıyor. Filistinlilerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmalarda ise çok sayıda kişi ölüyor ve yaralanıyor. Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında şu ana kadar 387 Filistinli öldürüldü.

İsrail'in Gazze'de Refah ve Deyr el-Belah'a yönelik saldırılarında en az 21 Filistinli yaşamını yitirdi Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail savaş uçaklarının gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti ve orta kesimindeki Deyr el-Belah bölgesine hava saldırıları düzenlediği belirtildi. Refah ve Deyr el-Belah'a yönelik hava saldırılarında yerleşim yerlerinin İsrail savaş uçakları tarafından hedef alınması sonucu 3'ü çocuk en az 8 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

 

İsrail savaş uçaklarının Refah'ta ayrıca evleri hedef alması sonucu es-Sayyid ailesinden 3, en-Nahhal ailesinden de 5 kişi yaşamını yitirdi. İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Ez-Zevayide bölgesinde yerinden edilmiş kişilerin sığındığı bir anaokuluna düzenlediği saldırıda ise en az 5 Filistinli öldü, bazıları da yaralandı. Ölen ve yaralananlar Deyr el-Belah'taki El-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne nakledildi.

İsrail, Gazze Şeridi'nin çeşitli noktalarına düzenlediği saldırılarda 23 Filistinliyi öldürdü
Görgü tanıkları ve hastane kaynakları, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde yer alan Bureyc, Megazi ve Nusayrat Mülteci Kamplarını bombaladığını aktardı. Kaynaklar, ayrıca Zevayide beldesi, Deyr el-Belah ve Refah'ta birçok eve hava saldırısı düzenlendiğini belirtti. İsrail savaş uçaklarının Megazi kampında bir ana yolu hedef aldığı, Bureyc ve Nusayrat kamplarında da çok sayıda evi yerle bir ettiği kaydedildi. Saldırılarda 23 Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade edildi. Saldırılara hedef olan mülteci kamplarında 10 Filistinlinin cenazesinin çıkarıldığı, çok sayıda yaralı olduğu aktarıldı. Bölgeye giden ilk yardım ve kurtarma ekipleri, İsrail savaş uçaklarının Zevayide beldesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir anaokulunu bombalaması sonucu 3'ü çocuk 4 Filistinlinin öldüğünü, çoğu kadın ve çocuk çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının Deyr el-Belah'taki El-Beye bölgesinde bir evi bombaladığını, saldırıda bir Filistinlinin hayatını kaybettiğini birçoğunun da yaralandığını söyledi.

Gazze Şeridi'nin en güneyindeki Refah'taki Kuveyt Hastanesinden kaynaklar, İsrail savaş uçaklarının "Seyyid ve Nehhal" ailelerine ait iki eve düzenlediği hava saldırısında 8 Filistinlinin öldüğünü kaydetti.

 

İsrail, "aralarında esirlerin olabileceği ihtimaliyle" Gazze'den aldığı cesetleri Tel Aviv'e götürerek inceledi
İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'den alınan 350'den fazla ceset üzerinde Tel Aviv'deki Ebu Kebir Adli Tıp Enstitüsü'nde inceleme yapıldı. Hamas'ın halihazırda elindeki 136 esirin aralarında olup olmadığının belirlenmesi için cesetlerin Gazze'den İsrail'e götürüldüğü belirtilen haberde, incelemelerin tamamlanmasının ardından Filistinlilerin cenazelerinin Gazze'ye gönderildiği aktarıldı. İsrail ordusunun Gazze'de birçok mezarı açtığı ve kabristanları tahrip ettiği ortaya çıkmıştı. Son olarak İsrail güçleri Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde Nasır Hastanesi çevresindeki mezarlığı tahrip etmişti. Mezarlıkta çok sayıda kabrin yıkıldığı ve bazı cenazelerin ortaya saçıldığı görüntüler sosyal medyaya yansımıştı. 


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English