Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İspanya'da fuhuş başta olmak üzere insan ticaretine karşı cezai yaptırımlar artırılacak

Hükümetin kabul ettiği yasa tasarısı gereği fuhuşa zorlanan hayat kadınlarıyla birlikte olan erkeklere 4 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngörüyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

MADRİD (AA) - İspanya'da sol koalisyon hükümeti, fuhuş başta olmak üzere her türlü insan ticaretine karşı mücadele için bir yasa tasarısı hazırladı.


Ülkede bir yıldır gündemde olan, cinsel sömürü amacıyla kadın ve kız ticaretini önlemeye yönelik hazırlanan yasa tasarısı, fuhuş sektörünün mağduru olan kadınları her türlü durumda korumayı amaçlarken, fuhuşa zorlanan hayat kadınlarıyla birlikte olan erkeklere de 4 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngörüyor.


Bakanlar Kurulu'nda bugün kabul edilen ve meclise gönderilen yasa tasarısıyla ilgili basına bilgi veren Adalet Bakanı Pilar Llop, cinsel sömürü, zorla evlendirme, organ kaçakçılığı gibi insan ticaretinin her türlü şekline karşı mağduru koruyan, insan ticaretinden ticari çıkar elde edenlere de sert cezaların getirileceği bir yasa çıkarılacağını belirtti.


Yasa tasarısının üzerinde oynamalar olabileceğini vurgulayan Llop, insan ticareti konusunda toplumun tamamında farkındalık yaratmayı, mağdurların sağlayabileceği hizmetlere olan talebi caydırmayı ve insan ticareti mağdurlarını sömürme konusunda en büyük risk taşıyan sektörlerde kontrolleri güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.


Ayrıntıları net olarak belli olmayan yasa tasarısı gereği, kaçak olarak İspanya'da bulunan insan ticareti mağdurlarının, polisle iş birliği yapmalarına gerek kalmadan oturma ve çalışma izni almalarının ve tüm sosyal hizmetlere erişmelerinin de kolaylaştırılması öngörülüyor.


Mağdurların acil yardım ve sosyal hizmetlerinin karşılanması amacıyla "Ulusal Yönlendirme Mekanizması" adı altında bir kurumun oluşturulması da tasarıda yer alıyor.


Kadın ticareti ve cinsel sömürüye karşı mücadele veren sivil toplum örgütü Apramp'ın geçen yıl yayımladığı raporda, İspanya'da 400 bine yakın kadının fuhuş sektöründe olduğu ve bunların yüzde 80'inin insan ticareti mağduru olduğu açıklanmıştı.


Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada yılda 13 milyar avroluk bir paranın döndüğü fuhuş sektörüne talebin en fazla olduğu ülkeler sıralamasında İspanya'nın Avrupa'da birinci, dünyada ise üçüncü olduğu belirtiliyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English