Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İranlı yetkililer, İran'ın Dünya Kupası'ndan elenmesini kutlayan bir kişinin öldürüldüğünü doğruladı

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü, Bender Enzeli kentinde İran Milli Takımı'nın 2022 FIFA Dünya Kupası'nda ABD'ye yenilerek veda etmesini kutlayan bir kişinin güvenlik güçlerince öldürüldüğünü duyurmuştu Olayı "şüpheli" olarak niteleyen İranlı yetkililer ise cinayetle ilgili çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığını ancak cinayeti işleyen kişinin tespiti için çalışmaların sürdüğünü söyledi

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - İran Milli Takımı'nın 2022 FIFA Dünya Kupası'nda ABD'ye yenilerek veda etmesini kutlayan bir kişinin öldürüldüğü resmi olarak doğrulandı.


İran Öğrenci Haber Ajansı'na (ISNA) göre, Gilan eyaleti Savcısı Fellah Miri, önceki gece Bender Enzeli kentinde İran Milli Takımı'nın 2022 FIFA Dünya Kupası'nda ABD'ye mağlup olduğu maç sonrasında bir kişinin saçmayla vurularak öldürüldüğünü söyledi.


Olayı "şüpheli" olarak niteleyen Miri, olayla ilgili Bender Enzeli Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirtti.


Öte yandan olayla ilgili açıklama yapan Bender Enzeli Emniyet Müdürü Cafer Cevanmerdi de Mehran Semak (27) adlı kişinin öldürülmesiyle bağlantılı çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığını ancak cinayeti işleyen kişinin tespiti için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.


Cevanmerdi, ayrıca ilk incelemelere göre, öldürülen kişinin "av tüfeğiyle" vurulduğunun tespit edildiğini ve olayla ilgili detaylı bilginin adli tıp raporu ve teknik incelemelerin sonuçlanmasının ardından kamuoyuna açıklanacağını ifade etti.


İki yetkili de söz konusu kişinin güvenlik güçleri tarafından öldürülüp öldürülmediğine dair net bilgi vermedi.


Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü (IHR), ülkenin kuzeydoğusundaki Gilan eyaletine bağlı Bender Enzeli kentinde "mağlubiyeti kutlama" gösterisi sırasında bir kişinin öldürüldüğünü duyurmuştu.


IHR, söz konusu kişinin kutlamalar sırasında arabasının kornasını çalınca güvenlik güçleri tarafından açılan ateşle başından vurularak öldürüldüğünü aktarmıştı.


İran Milli Takımı'nın oyuncularından Said İzzetullahi ise olayla ilgili Instagram hesabından konuya dair paylaşım yaptı. İzzetullahi, öldürülen kişinin çocukluk arkadaşı olduğunu belirtti.


Dünya Kupası için Katar'da bulunan İzzetullahi, yıllar önce birlikte çektirdikleri fotoğrafı paylaşarak, "Dün geceki acı mağlubiyetten sonra senin vefat haberini almak yüreğimi daha çok yaktı. Eski dostum, bilmelisin ki her geçen gün bu dünyada insanlık daha da azalıyor." ifadelerini kullandı.


Katar'daki Dünya Kupası'nda İran'ın ABD'ye 1-0 yenilgisi sonrası ülkenin çeşitli kentlerinde sokaklara çıkan bazı gruplar, slogan atıp havai fişek ateşleyerek mağlubiyet kutlamaları yapmıştı.


Sosyal medyada paylaşılan videolarda, kutlama yapan İranlıların slogan atarak havai fişek ateşlediği, araç konvoyları oluşturdukları görülmüştü.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English