Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İranlı iş insanları heyeti, Konyalı sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen Konya – İran B2B Programı kapsamında Konya’ya gelen İran iş insanları heyeti, Konyalı sanayici ve iş adamıyla ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

İranlı iş insanları heyeti, Konyalı sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi

MÜSİAD Konya Şubesinde gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Başkan Yardımcısı Murat Özsandıkçı "İran ile çok uzun dönemdir ve çok geniş bir coğrafyada komşuluk yapmaktayız. Ortak bir coğrafyayı paylaşmak ortak bir kültürü paylaşmak ortak bir kaderi paylaşmaktır aynı zamanda. Bizler iş adamları olarak fiziki birlikteliğimizi kültürel birlikteliğimizi iş dünyasında bir avantaja çevirmek zorundayız. Himayesinde bulunduğumuz Hz. Mevlana der ki kaliteli kişi işi ile boş insan kişi ile uğraşır. Gelişen ekonomide değişen dünyada komşularla ticaretin ticaret sınırları arasındaki korumacılığın giderek artan bir trend olduğunu görüyoruz. Bizimde bu noktada İran ile ticaretimizin istediğimiz seviyede olmadığını maalesef görüyoruz. Bu konudaki en güzel atılımlardan bir tanesini yapmış olan Konya şehrimiz bir önceki seneye göre İran ile ticaretini yüzde yirmi yedi artırdı. Bu artışın önümüzdeki dönemde daha fazla arması planlamalıyız” dedi.

 

 

"KONYA ŞEHRİNE ODAKLANMAK İSTİYORUZ"
Konya ziyareti gerçekleştiren İran heyeti temsilcisi Menekşe Alame ise "Aramızdaki birleşik ve benzer kültürlere göre umarım ki bu program ile iyi bir iş birliği yaparız. İran'daki özel firmalar şu an Türkiye ile iş birliği için hazır. Umarım ki iki ülkenin iş birliği ile ticaret yolunu daha iyi bitirelim. Konya'nın kültürü ve tarihi bizler için bu şehri daha cazip yapmıştır. Fabrika gezilerinde bugün gördük ki Konya'dan bazı şeyler alabiliriz ve Konya'ya bazı şeyler verebiliriz. Gelecek aylarda birlikte Türkiye-İran arasındaki iletişimi ilerletebiliriz. Konya şehrinin bu kadar sanayide gelişmiş olması bizleri memnun etti ticaret konusunda şuanda bizler Konya şehrine odaklanmak istiyoruz.  Konya ile yeni işler yapabilmek için Türkiye ile iletişime geçmek istiyoruz. Konya'daki teknolojiyi ve teknolojik yatırımları çok etkileyici. Türkiye ve İran arasındaki ilişkiyi geliştirmemiz lazım.” dedi. 

 

Konuşmaların ardından iş geliştirme toplantısı ve B2B Görüşmelerine geçildi. MÜSİAD Konya Şube üyeleri, Konyalı iş insanları ile İranlı iş insanları, sektörel masalarda ikili iş görüşmelerini gerçekleştirdi. Daha sonra Konya sanayisinde çeşitli firmalarda iş ziyaretleri yapıldı.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English