DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,08₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.993,75₺
ÇEYREK : 9.853,66₺
CUMHURİYET : 39.096,78₺
Güncel

İnsanlar dünyanın tropikal yağmur ormanı örtüsünün üçte ikisine zarar verdi

Eklenme: 08.03.2021 - 17:11

Reklam alanı

BERLİN (AA) – Norveç Yağmur Ormanları Vakfı'nın araştırması, insanların, iklim değişikliğine karşı önemli bir doğal tampon olan doğal tropikal yağmur ormanlarının yaklaşık üçte ikisine zarar verdiğini veya yok ettiğini ortaya koydu.


Vakfın araştırmasında, ağaç kesimi ve arazi dönüştürme çalışmaları yüzünden, dünya tropikal yağmur ormanlarının yüzde 34'ünün yok olduğu hesaplandı.


Söz konusu ormanların yüzde 30'unun da insanlar tarafından zarar verilerek yangına ve gelecekteki yıkıma karşı daha savunmasız hale getirildiği kaydedilen araştırmada, yıkımın yarısından fazlasının ise Güney Amerika'daki Amazon ve sınırındaki yağmur ormanlarında gerçekleştiği ifade edildi.



Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap