Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İngiliz gencin ölümüne neden olan ABD'li ajanın eşine 8 ay hapis cezası

Anadolu Ajansı haberine göre;

LONDRA (AA) - İngiltere'de, 2019'da trafik kazasında bir gencin ölümüne neden olan ancak diplomatik dokunulmazlığı nedeniyle ülkeden kaçan Anne Sacoolas'a, 8 ay ertelenmiş hapis cezası verildi.


ABD'li bir ajanla evli olan ve 2019'da arabasıyla İngiliz genç Harry Dunn'a çarparak ölümüne neden olan Sacoolas, Başkent Londra'daki Old Bailey Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Cezası 12 ay ertelenen Sacoolas, ayrıca 12 ay araç kullanmaktan men edildi.


Bu durumda Sacoolas, 12 ay boyunca herhangi bir suça karışmadığı taktirde 8 aylık hapis cezası uygulanmayacak.


ABD vatandaşı Sacoolas, duruşmaya Washington'dan video bağlantısıyla katıldı.


Hükmü açıklayan Yargıç Cheema-Grubb, Sacoolas'ın mahkemeye katılmaması için "çok az neden" olduğunu da sözlerine ekledi.


Duruşmada açıklaması okunan Anne Sacoolas, şu ifadeleri kullandı:


"Harry Dunn'ın ailesine ve arkadaşlarına en içten başsağlığı dileklerimi tekrar iletmek istiyorum. Benim trajik hatam Harry'nin kaybına yol açtı ve her gün bu pişmanlıkla yaşıyorum. Harry'nin aklımda olmadığı bir gün bile yok. Aklımda ve neden olduğum acı için çok üzgünüm. Bu nedenle 2019'dan beri bu davanın çözümüne bu kadar bağlıyım.


Olanları değiştirmek için söyleyebileceğim hiçbir şey olmadığını biliyorum. Yalnızca gerçeğin ve bu davanın çözümünün bir ölçüde rahatlık ve huzur getirmesini umuyorum. Her zaman olduğu gibi, eğer ailesi için iyi gelecekse, doğrudan Harry'nin ailesiyle görüşüp onlardan özür dilemeye hazırım."


- "Bizim gerçek düşmanımız Sacoolas değil, ABD hükümeti"


Harry Dunn'ın annesi Charlotte Charles da mahkemedeki açıklamasında, "Hastanede Harry'ye adaleti sağlayacağımıza söz verdim ve bir anne asla oğluna verdiği sözden dönmez." ifadelerini kullandı.


Dunn ailesinin sözcüsü Radd Seiger ise kararın ardından mahkeme dışında yaptığı açıklamada, "Buradaki gerçek düşman Sacoolas değil, o gece bir hata yaptığını biliyoruz. Bizim gerçek düşmanımız, ABD hükümeti. Harry'nin ölümünden sonra aile için doğru olanı yapmak yerine, mağdur aileyi yüz üstü bıraktı." değerlendirmesinde bulundu.


- İngiliz Bakan Cleverly: "Bu süreçte önemli dersler aldık"


İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly de kararın ardından yaptığı açıklamada, Anne Sacoolas'ın nihayet bir İngiliz mahkemesinde cezaya çarptırıldığını belirtti.


Cleverly, "Harry'nin Ağustos 2019'daki ölümünden bu yana, Sacoolas'ın İngiliz adaletiyle yüzleşmek için İngiltere'ye dönmesi gerektiği konusunda nettik. Bunu yapmamayı seçtiği için, davayı mahkemeye götürmenin ve Harry'nin ailesine adaleti sağlamanın en uygun yolu olarak sanal duruşmalar düzenlendi." ifadelerini kullandı.


Harry'nin ailesinin kararlılığından övgüyle bahseden Cleverly, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Bu trajik olaydan, diplomatik dokunulmazlıktaki muafiyetlerle ilgili süreçteki iyileştirmeler ve ABD'nin RAF Croughton çevresinde yol güvenliğini iyileştirmek için adımlar atmasını sağlamak dahil önemli dersler aldık."


- ABD askeri uçağıyla İngiltere'yi terk etmişti


Harry Dunn, 27 Ağustos'ta Northamptonshire bölgesinde ABD'nin istihbarat üssü yakınlarında meydana gelen trafik kazası sonucu 19 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Kaza esnasında Harry'nin kullandığı motosikletin doğru şeritte, Sacoolas'ın hakimiyetindeki otomobilin ise yanlış şeritte olduğu ortaya çıkmıştı.


ABD, kadının diplomatik dokunulmazlığa sahip olduğu gerekçesiyle yargılanmasına engel olurken İngiltere hükümeti de duruma itiraz etmemişti.


Sacoolas, 15 Eylül'de ABD askeri uçağıyla İngiltere'yi terk ederken kadının kaçtığı, Dunn'ın annesi Charlotte Charles ve babası Tim Dunn'a ancak bir hafta sonra söylenmişti.


Kazaya ilişkin haberlerin yayılmasıyla İngiliz yetkililer açıklama yapmak zorunda kalmış, dönemin İngiltere Başbakanı Boris Johnson, eski ABD Başkanı Donald Trump ile görüşerek konunun çözüme kavuşturulmasını istemişti.


Beyaz Saray'da anne ve babayla görüşen Trump, Sacoolas'ın İngiltere'ye dönmesine yeşil ışık yakmamıştı.


İngiltere de Harry Dunn'ın ölümüyle ilgili olarak ABD'li ajanın eşi Sacoolas'ın sanal duruşmaya çıkması için baskı yapmıştı.


Sacoolas, İngiltere'de 29 Eylül'de yapılan duruşmaya ilk kez video bağlantısıyla katılmış ve 20 Ekim'deki duruşmada da suçunu kabul etmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English