İlk başörtülü vali olarak Afyonkarahisar'da başarılı bir dönem geçiren Kübra Güran Yiğitbaşı, İçişleri Bakan Yardımcılığına atanarak bu makamda da ilk başörtülü isim olarak tarihe geçti.
Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bakan yardımcılıklarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
BAKAN YARDIMCILARI BELLİ OLDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Abdullah Aydoğdu, Burak Ceyhan, Can Tuncay ve Sedat Ayyıldız getirildi.
Kararla; İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Mehmet Sağlam ve Mehmet Aktaş görevden alınırken yerlerine, Hakkari Valisi Ali Çelik, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Mehmet Cangir'in ataması yapıldı.
KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI BAKAN YARDIMCISI OLDU
Atamalar arasında en dikkat çeken isim ise yeni İçişleri Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı oldu.
Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Valisi olarak atandığında Türkiye'nin ilk başörtülü valisi olarak tarihe geçmişti.
YİNE BİR İLKE İMZA ATTI
Türkiye'nin karanlık tarihinde, özellikle 28 Şubat döneminde askeri vesayetin başörtüsüne bakış açısı hala zihinlerde tazeyken Yiğitbaşı'na, Afyonkarahisar'da düzenlenen resmi karşılamada askeri protokolün selam durduğu ana ilişkin görüntüler dikkat çekmişti.
Yiğitbaşı, başarılı Afyonkarahisar döneminin ardından ilk başörtülü bakan yardımcısı olarak da tarihe geçmiş oldu.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR
Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, atama kararının ardından ilk resmi açıklamasını sanal medya üzerinden yaptı.
Paylaşımında görev değişikliğine değinen Yiğitbaşı, “İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak hizmet etme sorumluluğunu tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a güvenleri için şükranlarımı arz ederim” ifadelerini kullanarak devletin zirvesine teşekkür etti.
BAKAN ÇİFTÇİ İLE OMUZ OMUZA ÇALIŞMA MESAJI
Yiğitbaşı, yeni dönemdeki çalışma prensiplerine de vurgu yaparak, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin liderliğinde ülkemiz ve milletimiz için büyük bir gayretle çalışacaklarını belirtti. Göreve yeni başlayan diğer meslektaşlarını da unutmayan Yiğitbaşı, “Azimle görev yapacağımız kıymetli Bakan Yardımcılarımıza da muvaffakiyetler dilerim” dedi.
Mesajını manevi bir temenniyle sonlandıran Kübra Güran Yiğitbaşı, “Rabbim, görevimizi lâyıkıyla yerine getirmeyi nasip etsin, milletimizin hayır dualarını üzerimizden eksik etmesin” diyerek Ankara’daki yeni mesaisine başlamadan önce halkın desteğine vurgu yaptı. Paylaşımında ayrıca beraber görev yapacağı Ali Çelik, Mehmet Cangir ve Bülent Turan gibi isimleri de etiketleyerek ekip ruhu mesajı verdi.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Sanki ülkede adalet var.
HELAL OLSUN REİS
Yorum Yap
ABD yönetiminden İran savaşı istifası
Vakaya giden ambulans kaza yaptı: 1 ölü, 3 yaralı
Akın Gürlek, Özgür Özel'in iddialarına cevap verdi! Yasal süreç başlıyor
Beyşehir'de 4-6 yaş kuran kursu öğrencileri kumbaralarındaki paraları TDV'ye bağışladı
Ankara'da Çiçek Gönderme Kültürü
Yeni Zelanda’dan çıktı, Konya’da nefes aldı
Bakan Gürlek'ten Özgür Özel'in iddialarına cevap
Bulaşık Bakımında Mükemmellik ve Çevre Dostu Yaklaşım: Pazarama ile Bingo ve Frosch Deneyimi
"Testo Taylan" gözaltına alındı
Villa Tatilinde Fırsatlar Başladı
Derebucak'ta ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapıldı
Konya'da başıboş köpek çiftliğe girip koyunları kovaladı, çiftliğin köpeği olanları böyle izledi