Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ilgın Osmanlı Kent Meydanı projesi ödül aldı

Kent & Başkan Dergisi’nin her yıl düzenlediği, tüm Türkiye’yi kapsayan online anketi ile Türkiye’nin başarılı büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları belirlendi.

Ilgın Osmanlı Kent Meydanı projesi ödül aldı
Ödül almaya hak kazanan belediye başkanları ile belediyeciliğin ve yerel yönetimlerin gelişimi, güçlendirilmesi için çalışan birbirinden önemli ve seçkin isimler Kent & Başkan 2022 Ödül Töreni’nde bir aradaydı.

Bu kapsamda Ilgın Belediyesi’nin Osmanlı Kent Meydanı projesi de Kent Başkan Dergisi tarafından yapılan online oylama sonucunda ödül almaya hak kazandı.

Ödül törenin de açıklamalarda bulunan Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş: “ Lala Mustafa Paşa Külliyesi ile Pir Hüseyin Bey (Ulu) Cami çevresinde kalan bölgeyi kamulaştırıp, gerekli çevre düzenlemelerini yaparak şehrimize değer katacak bir Kent Meydanı oluşturmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yaptığımız başvurular neticesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile 25.12.2019 tarih ve 30989 sayılı resmi gazete yayımlandı. 
Osmanlı Kent Meydanı’nın yapılacağı alanda hak sahipleri ile kesin görüşmelerimizi ve ihale hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ait bu iki eserimizin arasında oluşturulacak bu meydan ile medeniyetler arasında bir köprü kurmuş olacağız. Toplam 27 kategoride 960 projenin değerlendirildiği; Kent ve Tasarım kategorisinde ilk beş proje arasına giren Osmanlı Kent Meydanı projemizin ödülünü tüm hemşehrilerimiz adına alıyoruz.” dedi.
Başkan Ertaş Ilgın’a vizyon katacak proje çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğinin vurgusunu yaparak “ İhaleye çıkmak için gün sayılan Osmanlı Kent Meydanı projemizin yanı sıra, 111.182 m² alanda yapılacak olan Ilgın Millet Bahçesi projemizin yapımına başladık. Ilgın Organize Sanayi Bölgemiz için ön başvuruları alarak sanayisiyle anılan bir Ilgın inşa etmek için aralıksız olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 150kW Kapalı Sebze Pazarı GES projemizi tamamlayarak devreye almaya hazırlanıyoruz. D-300 karayolunu şehrimiz adına daha verimli kullanmak için faaliyete geçireceğimiz Ilgın Vagon Kafe ve yapımını tamamladığımız Ilgın Belediyesi Halk Ekmek Fırını’nın açılışlarını yapmak için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Hedefimiz her anlamda kalkınmış bir Ilgın inşa etmektir.” dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 5
  • 3
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English