Niğde Eğitime Destek Platformu, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Niğde Belediyesi ve Ömer Halisdemir Üniversitesinin organize ettiği “Filistin ve Doğu Türkistan’da aile olmak” isimli Konferansa ilahiyatçı Yazar Şevki Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.
Katılımın yoğun olduğu konferansta Yılmaz, Dünyanın 5’li çeteye mahkum edildiğini söyledi.
Türkiye’de atılan adımlara dikkat çeken Şevki Yılmaz, 3 nedenden dolayı Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini belirterek şu ifadelere yer verdi: "İnancın önündeki engelleri kaldırmıştır. Askeri vesayeti kaldırıp çöpe attığı için Tayyip Erdoğan’ı destekliyorum."Ümmet bilincinin önemli olduğunu, namazın ilk sırada yer alması gerektiğini ve Gazze’yi ayakta tutan şeyin namaz şuuru olduğunun söyleyen Yılmaz, "Filistin'deki aileleri ayakta tutan namaz ruhudur. Secde edemeyen bir toplum ayağa kalkamaz. Gavurlara secde eden köle olmaya mahkum olur. Filistin namaz ile ayakta duruyor. Bomba atıldığı zaman bile namazlarından vazgeçmediler. Namaz nesli yetiştirin" dedi.
Kudüs yolunun açıldığını söyleyen İlahiyatçı Yazar Şevki Yılmaz’ın konuşmasını, konferansa gelenler alkışlarla destekledi. (Yunus Köroğlu)
