Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İkinci bir örneği yok! Konya'daki bu merkez sağlık alanında önemli bir boşluğu dolduruyor

2022 yılında hizmet vermeye başlayan Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki Engelli Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi, Türkiye’deki önemli bir boşluğu dolduruyor. Aileleri ve eğitmenleriyle birlikte gelen engelli çocuklar, hem bilgilendiriliyor hem de tedavileri yapılıyor. Kuruluş amacı ve teknik donanımı itibarıyla ikinci bir örneği olmayan merkezde Konya’da eğitim gören engelli çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı taraması ile koruyucu tedavi uygulamalarını içeren etkinlik düzenlendi.

İkinci bir örneği yok! Konya’daki bu merkez sağlık alanında önemli bir boşluğu dolduruyor

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Engel Tanımayan Diş Hekimliği Derneği tarafından düzenlenen ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim (SOBE) Merkezindeki engelli öğrencilerin katılımıyla “Ağız ve Diş Sağlığı ile İlgili Gereksinimi Olan Engelli Çocuklarımıza Tedavi ve Koruyucu Uygulamalar” adlı etkinlik düzenlendi.

300 çocuk için koruyucu tedavi uygulamaları gerçekleştirilecek

Engelli Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesinde 3 gün sürecek etkinlik kapsamında yaklaşık 300 çocuk için ağız ve diş sağlığı taraması ile koruyucu tedavi uygulamaları gerçekleştirilecek. Aileleri ve eğitmenleriyle birlikte gelen çocuklar ağız diş sağlığı ile ilgili eğitim alacak, ihtiyaç duyulması halinde randevuları planlanacak. Etkinlik kapsamında 4 ila 17 yaş arasındaki görme, işitme, bedensel ve zihinsel engelliler, down sendromlu ve otizmli bireylere hizmet verilecek. 

 

"Merkezin açılışı için uzun zamandır gayret ediyoruz"

Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki Engelli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin açılışı için uzun zamandır gayret ettiklerini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Üniversitemizin toplumsal sorunların çözümünde yer almasından dolayı çok mutluyuz. Bu merkezimizde akademisyenlerimiz fedakarca çalışıyorlar. Merkezimizin açılışında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.  

"Böyle bir merkeze sahip başka bir Diş Hekimliği Fakültesi görmedim"

Engel Tanımayan Diş Hekimliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Sabah da “Türkiye’nin birçok yerinde çalışma imkanı bulduk. Kuruluş amacı olarak, donanım olarak böyle bir merkeze sahip başka bir Diş Hekimliği Fakültesi görmedim. Burası, önümüzdeki aylarda veya yıllarda Konya’nın, bu bölgenin en gelişmiş Engelli Tedavi Diş Merkezi haline gelecek.” ifadelerini kullandı. 

Etkinlikte Engelli Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesine katkılarından dolayı Engel Tanımayan Diş Hekimliği Derneği Başkanı ve Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Dairesi Başkanı Doç. Dr. Emre Korkut’a hediye takdim edildi. 

Etkinliğe; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Özdemir, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kalaycı, akademisyenler, öğrenciler ve velileri de katıldı. (Yunus Köroğlu)

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 4
  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English