Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İçişleri Bakanı Soylu, Macar mevkidaşı Pinter ile görüştü

Süleyman Soylu: "Uyuşturucu, mali suçlar, sınır aşan suçlar, kaçakçılık ve organize suçlar, aynı zamanda terör, FETÖ, PKK ve PYD konusunda da Macaristan ve Türkiye arasında çok ciddi bir iş birliği söz konusu"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter ile bir araya geldi.


Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Pinter, İçişleri Bakanlığındaki görüşme öncesi ziyaretçi defterini imzaladı.


Soylu ve Pinter'in ikili görüşmesi, görüntülerin alınmasının ardından basına kapalı devam etti.


Görüşmede, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da hazır bulundu.


İki bakan daha sonra, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) heyetler arası görüşmeye katıldı.


Soylu ve Pinter, görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.


- Dostluk Yolu Projesi kapsamında 50 Türk polisi Macaristan'da görev yapıyor


Macaristan İçişleri Bakanı Pinter'in ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Bakan Soylu, ikili görüşme sırasında Pinter'in kendisine, "Türkiye ile Macaristan'ın ilişkileri mükemmel yürüyor." dediğini aktardı.


Pinter'in uzun yıllardır içişleri bakanlığı yaptığını ve kamu yönetiminde çalışma disiplininin nasıl yapılacağını ortaya koyan bir kişilik olduğunu söyleyen Soylu, "Bir kişinin, kimliğin, karakterin nasıl güçlü olduğunun ve işini nasıl iyi yapabildiğinin bir göstergesidir ve biz de kendisini örnek alıyoruz." dedi.


Küreselleşmenin dayatmalarına karşı ülkenin, milletin, birlik ve beraberliğin korunması noktasında azimli olduklarını ifade eden Soylu, şöyle devam etti:


"Sayın Pinter ile geçen yıl Macaristan'da çok önemli bir adım için birlikte olmuştuk. 'Dostluk Yolu Projesi' ile 50 polisimize orada ev sahipliği yapıyorlar. Üç ayrı kapıda Macaristan polisi ile ortak çalışıyorlar. Bugüne kadar çok ciddi bir sonuç elde ettiler. 678 bin tır denetlediler, 3 bin 776 kaçak göçmen yakaladılar. Bizim vatandaşlarımıza da yönlendirme, destek ve yardımda bulundular. Yaklaşık 8 bine yakın vatandaşımıza tercüme yaptılar. Sahte belgeler yakaladılar ve birtakım kaçakçılıkları da Macaristan polisi ile iş birliği içerisinde çözdüler."


Macaristan İçişleri Bakanlığının, dünya genelinde çip krizi yaşanan dönemde pasaport konusunda kendilerine çok ciddi destekleri olduğuna dikkat çeken Soylu, "Bir taraftan yerli ve milli şekilde kendi pasaportumuzu üretiyoruz, bir taraftan yarı mamul olarak gönderiyoruz ve Macaristan matbaasında bunu basıyorlar. Böylece üretim kapasitemizi artırıyoruz." bilgisini verdi.


Türk Devletleri Teşkilatı ve diğer alanlarda Macaristan ile yürütülen iş birliği ve dayanışmayı daha ileri noktalara taşımaya kararlı olduklarını dile getiren Soylu, "Uyuşturucu, mali suçlar, sınır aşan suçlar, kaçakçılık ve organize suçlar, aynı zamanda terör konusunda, FETÖ, PKK ve PYD konusunda da Macaristan ve Türkiye arasında çok ciddi bir iş birliği söz konusu." dedi.


- 2024 yılı Türkiye-Macaristan Kültür Yılı olacak


Macaristan ile Budapeşte Süreci'nin eş başkanlığının iki ülke olarak ortaklaşa yürütüldüğünü hatırlatan Soylu, göç yönetimi konusunda ortak uzlaşı zeminleri oluşturulduğunu söyledi.


İş birliğine yönelik pozitif tutumu nedeniyle Pinter'e teşekkürlerini ileten Soylu, 2024 yılının Türkiye ile Macaristan arasında diplomatik ilişkiler kurulmasının 100'üncü yılı olduğunu ve bu yılı Türkiye-Macaristan Kültür Yılı olarak kutlayacaklarını kaydetti.


Soylu, altyapısı oluşturularak Türkiye ve Macaristan İçişleri Bakanlıkları arasında ortak çalışma mekanizmasının kurulması noktasında bir niyet beyanlarının oluşturulduğunu, mekanizmayı en kısa sürede hayata geçirmek istediklerini anlattı.


- "Türk polisler, en disiplinli ve başarılı olanlar"


Macaristan İçişleri Bakanı Pinter da daveti için Bakan Soylu'ya teşekkür etti.


İçişleri Bakanlığının çalışmaları hakkında çok faydalı bilgiler edindiklerini belirten Pinter, "Kolluk kuvvetleri polis ve jandarmanın, faaliyet alanlarında gösterdikleri ilerleme ve gelişme için kendilerini tebrik ediyorum. Bu çalışmalar sayesinde Türkiye'nin asayişi, kamu düzeni dünya standartlarına yükselmiştir." ifadelerini kullandı.


Dostluk Yolu Projesi kapsamında Macaristan'daki sınır geçiş noktalarında görev yapan Türk polislerine de değinen Pinter, "Macaristan'da hizmet veren polis memurlarının çalışmaları için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Macaristan'da hem Frontex çerçevesinde hem de Avrupa Birliğinin üyesi diğer ülkelerden polisler görev yapmakta. Ama şunu söyleyebilirim ki, Türk polisler, en disiplinli ve başarılı olanlar. Biz bundan sonra da iş birliğini sürdürmeye, uygun iş birliği mekanizmasının tesis edilmesine hazırız." diye konuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English