DOLAR : 42,52₺
EURO : 49,47₺
STERLİN : 56,81₺
GRAM : 5.820,59₺
ÇEYREK : 9.572,40₺
CUMHURİYET : 37.978,59₺
Güncel

İbrahim Yumaklı: Zirai ilaçlar reçete ile alınacak

Eklenme: 19.11.2025 - 10:20 Güncelleme: 19.11.2025 - 10:32

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zirai ilaçların gelecek yıldan itibaren reçete ile alınacağını duyurdu. Bakan yumaklı ayrıca, böcek ailesinin zehirlenmesi hakkında da konuştu ve seyyar satıcıların denetlenmeye başlayacağını söyledi.

İbrahim Yumaklı: Zirai ilaçlar reçete ile alınacak
Reklam alanı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.  Ocak ayından bugüne kadar yapılan denetimlerden bahseden Bakan Yumaklı, "Numuneler aldık, analizler aldık." dedi. Yumaklı, 26 bin 591 işletmeye 2 milyar lirayı aşkın para cezası uygulandığını açıkladı.

“ZİRAİ İLAÇLAR REÇETE İLE ALINACAK”
Yumaklı'nın açıklamalarının satırbaşları şöyle: "Mevcut uygulamalara yenisini ekliyoruz. B reçete uygulamasıyla zirai ilaçlar da aynı beşeri ilaçlar gibi bir ziraat mühendisinin reçetesi ile alınabilecek. Bu uygulamayı önümüzdeki yıl hayata geçirmiş olacağız.

BÖCEK AİLESİNİN HAYATINI KAYBETMESİ
İstanbul'da aynı aileden dört vatandaşımızın hayatını kaybetmesi olayını yaşadık. Hayatını kaybeden Böcek ailesine başsağlığı diliyorum.

Olayla ilgili savcılık soruşturması devam ediyor. Bize intikal eden her türkü olayı da en ince detayına kadar araştırıyoruz. Denetimlerimiz devam ediyor. Et ve et ürünlerinin satış noktaları ile 81 ilde son kullanma talimatı, bozulma risklerine karşı denetimleri artırma talimatı verdik.

SEYYAR SATICILAR MERCEK ALTINDA
Sokakta yapılan satışları mercek altına aldık. Malumuzun seyyar satış yerleri bakanlığımızdan izin almak zorunda değil. Yerel yönetim ve belediyelerden izin alması söz konusu.

Biz belediyelerden izin almış satış noktalarını denetlemeye başlıyoruz. Bu denetimleri biz herhangi bir saat, sınır olmaksınız yapmış olacağız. Rutin denetimlerin yanı sıra ani denetimler yapacağız."


Kaynak: Haber Merkezi

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 1
😡 6
👎 5
😂 4
😢 0
😲 0
Toplam 16 tepki

Yorum Yap