Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

HUDER'den Konya Barosu'na tepki!

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul kararını eleştiren Konya Barosu'na bir tepki de Hukuki Araştırmalar Derneği Konya Şubesi'nden geldi. HUDER'den yapılan açıklamada, Konya Barosu'nun hukuki dayanaktan yoksun ve tamamen siyasi bir açıklama yaptığı belirtildi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul kararıyla hukukun çiğnendiğini ve kamu vicdanının rahatsız olduğunu iddia eden Konya Barosu'na tepkiler büyüyor. Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şubesi'nden yapılan açıklamada, Konya Barosu sert bir dille eleştirildi. "Siyasetten uzak kalması gereken Baroların güncel siyasetin bu kadar içinde olmaları kabul edilemez" denilen açıklamada, Konya Barosu bildirisinin hukuki dayanaktan yoksun ve tamamen siyasi bir bildiri olduğu belirtildi. 

İşte HUDER Konya Şubesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklama:

"Konya Baro Başkanlığı’nın, YSK nın vermiş olduğu karar ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklaması üzerine bu açıklamanın yapılması zarureti hasıl olmuştur.

Avukatların meslek kuruluşu niteliğinde olan Baroların siyasal tartışmalarda taraf olmaları siyasetten arınmış, herkesi kucaklayan baro vaadi ile çeliştiği gibi siyasette taraf olan baro algısı en çok avukatlara zarar vermektedir. Çözümü beklenen onlarca mesleki sorun dururken ve her gün bunlara yenileri eklenirken bu sorunlara çözüm aramak yerine mesleki konulara harcanması beklenen enerjinin siyasete feda edilmesi bizleri üzmektedir.

Konya Barosu yaptığı açıklamada Yüksek Seçim Kurulunu siyasi olmakla suçlamakta ve verilen karar ile seçmen iradesinin engellendiğini iddia etmektedir. Bu açıklamalara katılmak mümkün değildir. Bilakis Konya Barosu yapmış olduğu bu açıklama ile kendisi hukuki dayanaktan yoksun ve tamamen siyasi bir açıklama yapmıştır. Siyasetten uzak kalması gereken Baroların güncel siyasetin bu kadar içinde olmaları kabul edilemez. Sanki bir noktadan düğmeye basılmış gibi bazı kurumların aynı ifadelerle açıklama yapmış olmalarını da milletimizin takdirine bırakıyoruz.

Asıl milli iradeye müdahale gerekçesi henüz açıklanmamış bir yüksek mahkeme kararı hakkında yapılan gerçek dışı beyanlarla yaşanmaktadır.

Unutulmamalıdır ki; usulsüzlüğün ve haksızlığın korunmaya değer bir tarafı olamaz. Seçimden maksat seçmen iradesinin eksiksiz olarak sandığa yansımasıdır. Bundan kimse korkmamalıdır.

Hukukçular olarak bizler ne pahasına olursa olsun Milletimizi doğru bilgilendirmeli ve sonunda Onun ferasetine güvenmeliyiz."

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English