Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hindistan'da Modi liderliğindeki BJP, Gucarat eyaletindeki meclis seçimini kazandı

BJP, 1995'ten bu yana yönettiği Gucarat'taki seçimde sandalye sayısını artırdı Himaçal Pradeş eyaletindeki meclis seçiminden ana muhalefetteki INC galip çıktı

Anadolu Ajansı haberine göre;

YENİ DELHİ (AA) - Hindistan'da Başbakan Narendra Modi'nin memleketi Gucarat eyaletindeki meclis seçimini iktidardaki Bharatiya Janata Partisi (BJP) önde tamamladı.


Gucarat'ta 1-5 Aralık'ta düzenlenen meclis seçiminin resmi olmayan sonuçları açıklandı.


Buna göre, Başbakan Modi liderliğindeki BJP, 182 sandalyeden 156'sını kazandı.


Gucarat'ta şimdiye kadar yapılan seçimlerde ilk kez bir parti, eyalet meclisindeki 156 sandalyenin sahibi oldu.


BJP'nin rakibi, ana muhalefet partisi Hindistan Ulusal Kongresi (INC) 17 sandalye, Aam Aadmi Partisi (AAP) 5 sandalye kazandı.


1995'ten bu yana Gucarat eyaletinde seçimlerden galip çıkan BJP, 2002'deki 127 sandalye rekorunu kırdı.


Başbakan Narendra Modi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Gucarat'taki parti görevlilerine atıfta bulunarak "Olağanüstü sıkı çalışmaları olmasaydı, bu tarihi zafer asla mümkün olmazdı." ifadesini kullandı.


Siyasi analist Niranjan Sahoo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim sonucunun BJP'nin beklenen bir zaferi olduğu değerlendirmesinde bulundu.


Sahoo, yine de 2024'teki genel seçimler için zaferin garantilendiği sonucunun çıkarılmaması gerektiğinin altını çizdi.


Seçimlere kadarki 1,5 yıllık sürenin siyasette oldukça uzun bir süre olduğunu ve siyasi beklentilerin önemli ölçüde değişebileceğini kaydeden Sahoo, BJP'nin bu zaferinin farklı eyaletlerdeki seçimlerde de ihtiyacı olan desteği sağlayacağını söyledi.


- BJP'nin Gucarat'ta 7'nci dönemi


Yaklaşık 62 milyon nüfuslu eyalet, 1995'ten bu yana Hindu milliyetçiliği ideolojisine dayanan iktidardaki Hindistan Halk Partisi (BJP) tarafından yönetiliyor. BJP, seçimi kazanarak Gucarat'ta 7'nci dönemine başladı.


Uzmanlar, Gucarat seçimlerinin 2024'teki genel seçimler öncesi BJP ve Modi için önemli bir sınav olacağını açıklamıştı.


2017'deki seçimlerde, 182 koltuklu eyalet meclisinde BJP 99, INC 77 sandalye kazanmıştı.


- Himaçal Pradeş eyaleti meclis seçiminde INC galip


Diğer yandan, Himaçal Pradeş eyaletindeki meclis seçiminden galip çıkan ana muhalefetteki INC oldu.


Himaçal Pradeş meclisindeki 68 sandalyeden 40'ını INC, 25'ini BJP kazandı.


Gucarat'ta 1985'te yapılan seçimlerde 149 sandalye kazanan INC, eyaletteki seçimlerde en yüksek sayıda sandalyeyi kazanan partiydi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English