Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

‘Her Meramlı için bir fidan’ Projesinde 127 binden fazla fidan toprakla buluştu

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş tarafından başlatılan ‘Her Meramlı için bir fidan’ projesi kapsamında ilçede rekor sayıda fidan toprakla buluştu. Meram Belediyesi tarafından dikilen yaklaşık 128 bin fidanla birlikte artık her üç Meramlıdan birinin dikili bir ağacı var. Doğal güzelliklerin Meram’ın en değerli serveti olduğunu söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Her zaman, bu güzellikleri korumak, artırmak ve Meram’ı eski ihtişamlı günlerine kavuşturmak hedefinde olduk” diye konuş

‘Her Meramlı için bir fidan’ Projesinde 127 binden fazla fidan toprakla buluştu
Meram Belediyesi’nin yeni yeşil alan çalışmaları ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş tarafından başlatılan ‘Her Meramlı için bir fidan’ projesi hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede ilçeye yeni kazandırılan koruluk alan 678 bin 525 metrekareyi bulurken, ‘Her Meramlı için bir fidan’ projesi çerçevesinde Meram’da son dört yıl içinde dikilen fidan sayısı ise 127 bin 822 oldu.    
MERAM SON 4 YILDA 678,525 M² KORULUK ALAN  VE  127,822 YENİ FİDAN KAZANDI 
Meram’a 2019  yılında 232,710 m² koruluk alan ve  50.000 adet fidan dikilirken, 2020 yılında 108,953 m² koruluk  29,609 adet fidan, 2021 yılında 100,150 m² koruluk 30,113 adet fidan, 2022 yılında ise 236,712 m² koruluk alan ve 18,100 adet fidan kazandırıldı. Son dört yıl içinde ise Meram, toplamda  678,525 m² koruluk ve 127,822 adet fidan ile donatıldı. Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde ayrıca 2022 yılı içerisinde 7 ayrı fidanlık alanda toplam 16.200 m² meşelik yapımı gerçekleştirildi. 
“İLK ETAPTA HEDEFİMİZ 350 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURMAK” 
Başta yeşil alanlar olmak üzere sahip olduğu tüm doğal güzelliklerin Meram’ın en önemli zenginliği olduğuna vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu doğal serveti koruyup kollamak ve artırıp geleceğe miras bırakmak adına yoğun bir çaba sarfettiklerini ifade etti. Doğal güzelliklerin ve sahip olduğu yeşil dokunun Meram’ın adeta bir kimliği olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, belediyenin doğa ve çevre çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Meram denilince yeşil, yeşil denilince akla Meram gelir. Yeşil, Meram’ın üst kimliğidir. Bu nedenle çevre ve doğa yatırımlarının, Meram’ın imajına, vizyonuna ve misyonuna yakışır bir şekilde, hassasiyette, yoğunlukta ve özellikle sürdürülebilir olmasına gayret ediyoruz. Doğa ve çevre çalışmalarımızı her yıl katlanan oranlarda artırarak, Meram’ı eski muhteşem günlerine döndürme azmindeyiz ve bu gayrette olmaya daima devam edeceğiz. Bu hedefle ilçemizde başlattığımız ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde toprakla buluşan fidan sayısı 128 bine yaklaştı. Yani her üç Meramlıdan birinin bir dikili ağacı var artık. İlk etapta hedefimiz 350 bin yani nüfusumuz kadar. Allah bu sayıyı kısa zamanda yakalamayı ve dikilen fidanların büyüdüğünü görmeyi de hepimize nasip etsin.” 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English