Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hedef 100 Bin Nüfus Kampanyası İçin İndirim Kartı

Konya Akşehir Birlik Platformu tarafından geçtiğimiz hafta başlatılan 31 Aralık 2022’ye kadar Akşehir’in nüfusunun yüz bine çıkarılması amacıyla başlatılan çalışmalara destek olması amacıyla indirim kartı uygulaması başlatıldı.

Hedef 100 Bin Nüfus Kampanyası İçin İndirim Kartı
İndirim kartının tanıtımı ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenlendi. Akşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda ikametgâhını Akşehir’e aldıracak olan öğrencilere verilecek olan İndirim Kartının nasıl verileceği ve ne şeklide kullanılabileceğinin detaylarını Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya anlattı.
Başkan Akkaya “Akşehir’in nüfusunun 100 bine çıkarılması ile ilgili olarak Akşehir Birlik Platformu tarafından geçtiğimiz hafta çalışmaların başlatıldığını söyleyen Başkan Akkaya “Akşehir’imiz 100 bin nüfusa ulaştığı zaman bazı kurumlarda norm kadro sayısının artması, Emniyet Müdürlüğü’ndeki personel sayısının artması, Akşehir Devlet Hastanesi’ndeki doktor sayısının artması, Akşehir’de kadın sığınma evi açılabilmesi, Akşehir’de güzel sanatlar lisesi açılabilmesi gibi birçok kazanımlar elde ediyor. Tabi en önemli kazanım ise yeni iller ile ilgili bir çalışma başlarsa ve bu noktada il olmak için 100 bin nüfus şartı aranırsa, Akşehir’imiz bu şartı yerine getirmiş olacaktı. Bu çalışmalara Akşehir Birlik Platformu olarak başladık. Bütün STK, Oda, Dernek ve resmi kurumlarımızın teşrifiyle Sayın Kaymakamımızın da katılımlarıyla bir istişare toplantısı yaptık. Akşehir Birlik Platformu adına da Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız bu işi üstlenmiş oldu. Geçtiğimiz hafta boyunca sürekli, toplantılar, çalışmalar, araştırmalar yaptılar. Bu kampanyaya hız kazandırmak, daha fazla katılım sağlamak adına Akşehir’e nüfusunu aldıran, Akşehir’de ikametgâhı olup da birinci adresi Akşehir olmayan, ikinci adresi Akşehir olan hemşehrilerimizin birinci adreslerinin Akşehir olmasını sağlamak. Yine Akşehir’de öğrenim gören öğrencilerin ikametgâhlarını Akşehir’e aldırmak ve onları özendirmek adına çeşitli kazanımlar sunalım istedik. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız tüm ticari sektörlerle görüştü. Özellikle gençlerimize hitap eden kafe, lokanta ve benzer yerlerle görüşüldü. Sağ olsun bu işletmecilerimizde ‘bizde bu kampanyaya varız’ dediler. 3 tanesi belediyemize ait olmak üzere 21 işletmemiz bu kampanyamıza katılarak İkametgâhını Akşehir’e aldıran öğrencilerimize Mart ayı sonuna kadar %20 indirim sağlamayı öngördü. Ulaşım sektöründe önemli hizmeti olan Akşehir’imizin Aksel firması da haziran ayı sonuna kadar bu %20 indirimi devam ettirecek. Bu kampanyaya katılan işletme sayımız zaman içerisinde artacak” dedi.
İkametgâhını Akşehir’e aldıran öğrenciler için Türk Telekom mobil tarifelerinde güzel kampanyalar yaparken, Akşehir Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi, Hıdırlık Sofrası ve Takkasızlar Konağı da %20 indirim uygulayacak.
Kampanyaya dahil olan ve %20 indirim yapacak diğer işletmeler ise şöyle: Aksel Turizm, Amcamın Yeri, Mavibahçe, Cafe Cadde, Gülmece Kafe, Kilim Pastanesi, Kahve Diyarı, Akkaya Döner, Joy Döner, Çıtır Simit, Güvendik Pastanesi, Akşehir Evi, Büşra Pide, Firuze Kafe, Ayışığı Kafe, Kaktüs Kafe, Mehmet Çingiloğlu Dönerci, Şehiriçi Minibüs Kooperatifi
Sadece öğrencileri değil Akşehir’de evi olan, ikametgâh adresi dışarıda olan tüm hemşehrilerini davet ettiklerini söyleyen Başkan Akkaya “Akşehir’de olup dışarıda yaşayan hemşehrilerimizi de bu kampanyamıza destek vermek üzere bekliyoruz. Bir haftalık süreçte ikametgâhlarını Akşehir’e aldırmak isteyenlerin yoğun faaliyetleri devam ediyor, buda bizi heyecanlandırıyor. Bu kampanyamızdaki en önemli konu 31 Aralık 2022 tarihine kadar ikametgâhlarını Akşehir’e aldırmak önemli. 31 Aralık nüfusu bizim için önemli. %20 indirim kampanyasından yararlanmak isteyen öğrencilerimiz ikametgâhını Akşehir’e aldırdığına dair belge ve öğrenci belgesi ile belediyemize gelecek ve belediyemizce düzenlenen indirim kartları kendilerine teslim edilecek. Onlarda kampanyaya katılan üye işyerlerinden bu kart sayesinde indirimli olarak yararlanabilecekler” diye konuştu.
Akşehir Birlik Platformu tarafından başlatılan kampanyanın Akşehir için önemli ve siyaset üstü bir konu olduğuna vurgu yapan Başkan Akkaya “Akşehir’imizdeki tüm STK, dernek, oda ve siyasi partilerimizle görüşülerek bu konuda neler yapılabileceği hakkında görümeler yapıldı. Akşehir Birlik Platformu adına Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız bu çalışmaları yürütüyor, Akşehir Belediyesi olarak bizde maddi manevi olarak bu konunun arkasındayız. Akşehir Kaymakamlığımızda sağ olsunlar desteklerini sunuyor. Ben ikametgâhını Akşehir’e aldıran tüm hemşehrilerime ve öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyor, bu kampanyaya destek vermek için indirimli fiyat sunan tüm işletme ve firmalarımıza da şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Basın toplantısına Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Özel Kalem Müdürü İsmail Kıyıcı, Akşehir’deki Fakülte ve Meslek Yüksekokullarının akademisyenleri ve basın mensupları katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • O
    ÖMER
    1 yıl önce

    AKŞEHİRİN İL OLMASI AKŞEHİRDEN BAŞKA KENDİNE BAĞLANACAK İLÇELERİN HİÇ BİRİNE FAYDASI OLMAZ ZATEN BAĞLANACAK İLÇELERİN BÜTÜN BAĞLARI KONYA İLE BUNUDA KOPARMAK İSTEMİZLER YİNEDE AKŞEHİR İÇİN HAYIRLISI OLSUN

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (4)
  • A
    Ali
    1 yıl önce

    Gerçeklerle alakası olmayan tutarsız bir yorum olmuş.Hinterlandındaki Çeltiğin,Yunağın,Tuzlukçunun,Doğanhisarın,Sultandağının,Yalvacın,Şarkikarağacın,Ilgının eğitim,sağlık,ticaret,çarşı-pazar vb konularda Akşehir bir il merkezi gibi bir çekim noktasıdır.Buralarda yaşayan bir çok vatandaş birçok işini Akşehirden görür.Perşembe günleri Akşehire bir gelmenizi öneririm.Bugün il statüsünde olan bir çok şehirle yarışır.Tek yapılması gereken bu fiili durumun artık tescil edilmesidir.82 AKŞEHİR yakışır.

    • Begen (4)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English