DOLAR : 42,90₺
EURO : 50,19₺
STERLİN : 57,45₺
GRAM : 6.043,20₺
ÇEYREK : 9.929,99₺
CUMHURİYET : 39.400,24₺
Güncel

HDP'li vekillere soruşturma

Eklenme: 14.02.2021 - 17:48 Güncelleme: 14.02.2021 - 18:14

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Türk vatandaşının PKK tarafından şehit edilmesiyle ilgili, aralarında HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun da bulunduğu sosyal medya kullanıcıları hakkında, provokatif paylaşım yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı.

HDP'li vekillere soruşturma
Reklam alanı
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından alıkonulan 13 Türk vatandaşının şehit edilmesiyle ilgili bazı sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlara dikkat çekildi.

Açıklamada, "(Esir kampını TR bombaladı) ve benzeri paylaşımlar ile PKK/KCK terör örgütünce daha önce kaçırılan vatandaşların görüntülerinin yayınlandığının tespiti üzerine, görüntüleri yayınlayanlar ile paylaşımları yapanlar hakkında, Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi kapsamında, terör örgütü propagandası yapmak; Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesi kapsamında ise Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldığı" kaydedildi.

Başsavcılık, hakkında soruşturma başlatılanlar arasında HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ile HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun da bulunduğunu bildirdi.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 11
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 11 tepki

Yorumlar

  • Cafer 1768 gün önce

    Fetocu şerefsizlerin bitirdiği Jitem var olsaydı konuşturur muydu bu hainleri. JİTEM yeniden kurulsun hainleri sustursun

  • Cafer 1768 gün önce

    JİTEM şart

  • Konya 1769 gün önce

    Bunlara bu devletin parasını maaş olarak verilmesin artık yeter... zehir zıkkım olsun... Bunları ortaya dikecen para motorluları vurdukları gibi vuracaklar... Allah kınalı kuzuların koç yiğitlerin mehmetciklerimizin yar ve yardımcısı olsun... Ne mutlu Türk\'üm diyene

  • Vatandaş 1769 gün önce

    Sorsan Müslümanım der hakikakta ise terörist yazıklar olsun sizin gibi cani ve cahillere.

    • Musa sirakays 1769 gün önce

      Savcıda hakim de sıkıntı var

Yorum Yap