Hayrat Vakfı tarafından Konya’da düzenlenen 2025 Yaz Okulları, gerçekleştirilen kapanış programı ile sona erdi.
Hayrat vakfı tarafından düzenlenen 2025 yaz okulları etkinliği Mevlana Kültür Merkezinde yapılan programla sona erdi. 5 hafta süren yaz okullarında, Konya genelindeki 11 farklı okul ve gençlik merkezinde yaklaşık Bin öğrencinin üzerinde eğitim aldı.
Hayrat Vakfı Yaz Okulları Genel Koordinatörü Yusuf Karagöz yaptığı konuşmada, “sizler aileleri olarak bizlerde muallimler olarak en önemli vazifemiz olan çocuklarımızı Kur’an ile tanıştırma ve onların Kur’an-ı Kerim okumalarını sağlama vazifesini yerine getirdik.” Dedi. Yaz eğitimi için Bin 500 öğrenci kaydı aldıklarını belirten Karagöz, Bin öğrenciye sertifika vereceklerini söyledi. Karagöz yaz eğitimi boyunca öğrencilerin din eğitimlerinin yanında değerler eğitimi de verildiğini, sosyal ve kültürel faaliyetlerinde gerçekleştirildiğini ifade etti.
Hayrat Vakfı Konya İl Başkanı Dr. Mücteba Yıldız’da yaptığı konuşmada, “yaz eğitimi gören çocuklara İslam aşkını, çocukların kafasında oluşacak sorunların cevaplarını öğrettik. Yaz döneminde annelere “anne okulu” açtık. Bu zaman kadar Kur’an-ı Kerim’i öğrenme fırsatı bulamayan annelerimiz olabilir diye düşündük. Onlara da çocuklarının yanında birer sınıf açtık. 60 civarında annemiz bu kursa katıldı ve Kur’an-ı Kerim okumasını öğrendiler” Yakın zamanda Aile Mektebi adı altında haftada 1 gün online olarak bir ders yapmak istiyoruz. İfadelerini kullandı.
Program sonunda tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, derslerde ve etkinliklerde başarı gösteren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. (Yunus Köroğlu)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Durmak yok yola devam inşaallah.
Maaşallah
Yorum Yap
Konyasporlu Alassane Ndao tutuklandı
Baraj kenarında dehşet: Otomobilde biri kadın 2 kişi ölü bulundu
Filistin: Gazze Şeridi'nde 60 milyon tondan fazla moloz var
'Yenişehir adıyla İstanbul'da yeni bir ilçe kurulacağı' iddiasına yalanlama
BM'den Gazze'ye insani yardımların yanı sıra personel girişinin de engellendiği uyarısı
Türkiye ile Macaristan arasında dezenformasyonla mücadele alanında iş birliği
Hollanda'dan Ukrayna'ya 700 milyon euro ek askeri yardım
Kapalı otoparkta yanan otomobil paniğe neden oldu
Suriye'nin çeşitli illerinde milyonlarca kişi Hürriyet Günü'nü coşkuyla kutladı
İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Orban görüşmesine ilişkin paylaşım
İstanbul'da şehit düşen polis memurunun naaşı baba ocağına götürüldü
Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı