Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Haymana ve Kulu Belediyeleri kardeş Belediye oldu

Haymana ve Kulu Belediyesi işbirliği ile kardeşlik protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

Haymana ve Kulu Belediyeleri kardeş Belediye oldu
Kulu Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, İlahiyatçı ve Akademisyen Prof. Dr. Orhan Çeker, AK Parti Haymana İlçe Başkanı İsmail Can, AK Parti Kulu İlçe Başkanı Mehmet Karaca, Haymanalılar Derneği Başkanı Suat Dinç, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, dernek ve STK temsilcileri katıldı. 

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Daha sonra açılış konuşmasını Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver yaptı. Ünver konuşmasında, " Haymana ve Kulu adı konmamış bir kardeş. Fakat talep oradan geldi bizimde çok hoşumuza gitti. Şimdi Haymana bölgesinde müşterek alanlarımız var. Burada bir cenazemiz olsa düğünümüz olsa Haymana buraya geliyor. Orda bir cenaze, düğün olsa bizler burada oraya gidiyoruz. 4 köyümüz Haymana'dan bize sonradan geçtiği için bu kardeşlik aslında böyle tamamen bir mıknatıs gibi birbirini çeker hale gelmiş. Dolayısıyla artık öyle oldu ki Haymana ile zaman içerisinde özellikle ben Belediye Başkanı olduktan sonra bunu farkettim Haymana ile artık birbirimizden ayrılmayacak derecede kardeşliğin bağlarını atmamız gerektiğini Özdemir Başkanım söyledi. Bizlerde kabul ettik. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Kulu bildiğiniz gibi 1954 yıllarında ilçe olmuş 150 nüfusa sahip ama burada 50 nüfus yaşıyor. Geri kalan tamamen İsveç, Danimarka, Hollanda, Kanada, Avusturya, Almanya gibi ülkelere dağılmış vaziyette. Gönül arzu ediyor ki Haymana kadar birbirimize yakın olabilsek onlarla da hemhal olabilsek onlar o toplumda asimile olmasalar buraya gelseler sürekli bunların hepsini istediğimiz halde malesef yüzde 100 oranında gerçekleştireceğimiz imkana sahip değiliz. Ama Haymana ile kıyasladığımız zaman Haymana bizim pazarımıza gidyoruz bakıyoruz Haymanalılar burada Haymana pazarına gidiyoruz Kululular orada demekki birbirimize tamamen monte olduk. Artık ayrılmaz bir kardeş haline geldik. Bugün burada inşallah bunun tescilini yapacağız. Bir kez daha Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu protokolün her iki ilçemize de şimdide bundan sonrada belki yüz yıllar boyunca ve bizden sonraki belediye başkanlarımız da bu işi devam ettirsin. Haymana ve Kulu kardeş olsun istiyoruz. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. " dedi. 

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ise konuşmasında, " Çok değerli Başkanım ifade etti. Biz kendimiz kardeştik. Kulu'da Haymana'da, Ankara'da hatta Avrupa'da gittiğimizde bir Kululu hemşerimizi gördüğümüz zaman çok yakın hissediyorduk kendimizi ve sohbetler ediyorduk. Zaten kardeşlik tahsis edilmişti. Dolayısıyla bizde bunu resmiyete dökelim dedik. Sağolsun Murat Başkanım ve değerli ekibine burada böyle düşüncemiz var dedik çok teşekkür ediyoruz. Yine Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Orada da sohbetimiz oldu ve bu konuyu gündeme getirdik. Sayın başkanımız kendiside bu konuya sıcak baktı. Hatta bizim çok değerimiz ortak değerimiz Kutluhan Cami, Hüsamettin Ankaralı ve Hacı Bayram Veli'nin talebelerinin onların buradaki camisinde de başkanımızla birlikte bir sosyal proje yapacağız. İnşallah biz önümüzdeki süreçte hem sosyal hem ekonomik hem ticari, sanayiyi geliştireceğiz. Buna inanıyorum. Dolayısıyla geçtiğimiz ay meclisimiz de karar aldık ve nasipte bugüne imiş. Bugün de protokolümüzü imzalayacağız. Biz zaten kardeşliğimizi tahsis etmiştik. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Kardeşliğimiz daim olsun. " ifadelerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ve Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver tarafından düzenlenen törenle protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

Daha sonra Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ve Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver karşılıklı hediye takdiminde bulundular.

Haymanalılar Derneği Başkanı Suat Dinç ise Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver ve Kulu Belediyesi meclis üyesi Muzaffer Güngör'e teşekkür plaketi takdim etti. 

Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ve İlahiyatçı Akademisyen Prof. Dr. Orhan Çeker KONTV habere imza protokolü hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İmza töreni çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. 

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English