Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hasan Kılca: Birlik ve beraberlik ruhu varlığımızın garantisidir

Karatay Belediyesi, İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 101’inci yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında İstiklal Marşı’nın birlik ve beraberlik ruhunu, vatan ile millet sevdasını en güzel biçimde yansıttığının altını çizen Başkan Hasan Kılca, İstiklal Marşı’nın sadece bir şiir değil hepimize yol gösteren bir şuur olduğunu söyledi.

Hasan Kılca: Birlik ve beraberlik ruhu varlığımızın garantisidir
İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İstiklal Marşı’nın sadece bir şiir değil hepimize yol gösteren bir şuur olduğunu söyledi. 

Başkan Hasan Kılca’nın mesajı şu şekilde: 
“İstiklal Marşı, vatanımızın bütünlüğü başta olmak üzere milletimizin birlik ve beraberliğini anlatan ve aktaran bir şiir, bir duruş dolayısıyla şuurdur. Dizelerin arasına gizlenmiş cesaret, mücadele, azim ve kararlılık; müjde ile dua, bugün dahi her birimizin ruhuna bir nefes olmaktadır. Dünya üzerinde hiçbir milletin böylesine güzel bir marşı yoktur. Çünkü Mehmet Akif, bu dizeleri Mehmet Akif olarak değil bu necip milletin bir neferi, cennet vatanı canıyla ve kanıyla boyayarak zafer elde etmiş mücahidi olarak yazmıştır. Bu dizeler, şiir dizesi olmasının yanında şuur satırlarıdır. Öyle ki yazıldığı dönemi değil sonraki süreci de içine aldığında verilen mücadelenin, azim ve kararlılığın resmedilmiş halidir. Bu azim ve kararlılık, bu birlik ve beraberlik, bu cesaret ve heyecan dün Çanakkale’de, yakın tarihimizde 15 Temmuz gecesinde yeniden kalbimize işlemiştir. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında çok önemli bir yeri vardır.  101 yıldır da özgürlüğümüzün vesikası olan İstiklal Marşı’mızın kabulüne şahitlik etmenin sevincini taşıyoruz. Bu sevinci de nesillerimize en doğru şekilde aktarabilirsek bu ruhun amacına katkı sunmuş olacağız inşallah. 
Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin hissiyatına tercüman olan, kurtuluş ve kuruluşumuzun eşsiz destanı İstiklal Marşımızın kabulünün 101’nci yıl dönümünde, değerli vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere bu vatan için can veren, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English