Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

HAK-İŞ Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini bulacak

Genel Başkan Mahmut Arslan: "Geçtiğimiz 10 yılda yarışmamıza 17 bini aşkın filmle başvuruda bulunuldu ve bu filmler aracılığıyla, yapımcısı, yönetmeni ve oyuncusu on binlerce sinema emekçisine ulaştık"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - HAK-İŞ'in, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla bu yıl 11'incisini düzenlediği Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ödüller, 30 Kasım'da sahiplerini bulacak.


HAK-İŞ'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl yarışmaya 128 ülkeden 4 bin 34 filmle başvuruda bulunuldu.


Yarışma kapsamında ulusal ve uluslararası kategoride 11 dalda toplam 22 ödülün yanı sıra "Sendikacı Gözünden" ve "Necati Çelik Özel Ödülü" kategorilerinde ödüller verilecek.


Her iki kategoride toplam 100 bin liraya yakın ödülün dağıtılacağı yarışmada, birinci olan filme 15 bin lira, ikinci filme 7 bin 500 lira, üçüncüye 4 bin lira, Necati Çelik Özel Ödülü'ne 4 bin lira, Sendikacı Gözünden ve diğer dallarda ise 2 biner lira ödül ve özel tasarlanan plaket takdim edilecek.


Sinema ve dizi oyuncuları Burak Haktanır, Yusuf Sezgin, Ahmet Yenilmez, Muhammet Emre Kaya, Umut Açabuğa, Hacı Ali Konuk, Fatih Küçük, Derda Yasir Yenal, Sibel Aytan, Ekrem Uzunok ve Ahmet Okyay'ın da katılacağı ödül töreninde, sanatçılara emeğe saygı plaketi verilecek.


- "Bugüne kadar 500 bin liraya yakın ödül dağıttık"


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yarışmayla ilgili değerlendirmesinde, Konfederasyonun Kültür Sanat Komitesince Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen yarışmanın alanında marka haline geldiğini ifade etti.


Yarışmanın etkisiyle "emek" konulu filmlerin sayısının artırılmasının mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Arslan, şunları kaydetti:


"2012 yılında başladığımız ve 2016 yılından bu yana uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğimiz yarışmamızda bugüne kadar 500 bin liraya yakın ödül dağıttık. Geçtiğimiz 10 yılda yarışmamıza 17 bini aşkın filmle başvuruda bulunuldu ve bu filmler aracılığıyla, yapımcısı, yönetmeni ve oyuncusu on binlerce sinema emekçisine ulaştık. Yarışmamızla ulusal ve uluslararası alanda elde ettiğimiz başarıyı daha üst seviyelere çıkarmak, emek dünyasının sanat ve sinema dünyasındaki temsiline bir katkı daha sağlamak amacıyla geçen yıl başlattığımız söyleşi programımız bu yıl da devam edecek.


Ödül töreninin ertesi günü yerli ve yabancı ilk üç ve Necati Çelik Özel Ödülü alan filmler başta olmak üzere film gösterimi gerçekleştirilecek. Her bir gösterimin ardından filmin yönetmeniyle kısa bir söyleşi düzenlenecek. Sinema alanında faaliyet gösteren tüm yapımcı ve yönetmenlere, oyunculara, teşkilat mensuplarımıza, hayatın her alanında var olan emeği yansıttıkları güzel projeleriyle yarışmamıza katıldıkları için teşekkür ediyoruz."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English