DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Güney Afrika'da Ramazan Bayramı coşkusu

Eklenme: 03.05.2022 - 18:39

Reklam alanı

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlar, Ramazan Bayramı'nı coşkuyla kutladı.


Ramazan Bayramı'nın ilk gününün idrak edildiği Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlar, bayram namazı nedeniyle camileri doldurdu.


Ülkede görev alan Türk kurumlarının temsilcileri ise, Türkiye'nin Pretorya Büyükelçilik konutunda, Büyükelçi Ayşegül Kandaş'ın ev sahipliğinde düzenlenen bayram kahvaltısı etkinliğinde bir araya geldi.


Ülkede Müslümanların yoğun olduğu Cape Town kentinde ise, Awqaf SA ve Müslüman Fıkıh Konseyi (MJC) tarafından ortaklaşa düzenlenen bayramlaşma etkinliğine yüzlerce kişi katıldı.


Bu etkinlikte Türkiye'nin Cape Town Başkonsolosu Sinan Yeşildağ da hazır bulundu.


Başkonsolos Yeşildağ, burada yaptığı konuşmada, bayramın Müslümanların birlik ve dayanışması için, ayrıca savaşlara ve anlaşmazlıklara son vermek için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, bu vesileyle İsrail'in apartheid zulmü altında acı çeken Filistin halkını andı.


Yeşildağ'ın bayram mesajı, yerel radyolarda da yayınlandı.



Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap