Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

GÜNCELLEME - Mersin'de çocuklara şiddet uygulandığı öne sürülen gündüz bakımevi hakkında idari soruşturma başlatıldı

Bakımevinin "tadilat" adı altında faaliyetine ara verdiği öğrenildi Çocuğuna şiddet uygulandığını iddia eden anne Ş.D: "Ses kayıt cihazını oyuncak bebeğin içerisine koyduk. 1 günlük ses kayıtlarında, öğretmenlerin hakaretleri, çocuklara olan küfürleri, 'Seni duvardan duvara çarparım' sözlerini duyduğumda sinir krizi geçirdim" Avukat Gamze Ceneviz: "Hakaret eden öğretmenler ve kurum yetkilileri hakkında suç duyusunda bulunup yasal işlemi başlattık" RÖPORTAJ EKLENDİ

Anadolu Ajansı haberine göre;

MERSİN (AA) - Mersin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, çocuklara şiddet uygulandığı iddia edilen özel gündüz bakımevi hakkında idari soruşturma başlattı.


Müdürlükten alınan bilgiye göre, Yenişehir ilçesi 50. Yıl Mahallesi'ndeki bir özel gündüz bakımevinde, velilerin çocuklarına şiddet uygulandığını öne sürmesi üzerine idari soruşturma başlatıldı.


Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerin sürdüğü bildirildi.


Gündüz bakımevinin "tadilat" adı altında faaliyetine ara verdiği öğrenildi.


Öte yandan, veliler de kurum sahibi 2 kişi ile 3 öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu.


Çocuğuna şiddet uygulandığını iddia eden anne Ş.D, 2 yaşındaki kızının davranışlarında son bir aydır değişiklik fark ettiğini aktardı.


- "Ses kayıt cihazını oyuncak bebeğin içerisine koyduk"


Kızı D.İ.Y'nin vücudunun bazı bölgelerinde darp izleriyle eve dönmesi üzerine harekete geçtiğini belirten anne Ş.D, şöyle devam etti:


"Kreşe durumu sorduğumda, orada bir şey olmadığını, çocuklar arasında yaşanan durumlar olabileceğini söylediler. Kameraları izlemek istediğimizde 'Kayıtlarımız silindi.' diye izin vermediler. Diğer velilerle görüştüğümüzde onların çocuklarında da bu tarz sorunlar olduğunu anladık. Ses kayıt cihazını oyuncak bebeğin içerisine koyduk. 1 günlük ses kayıtlarında, öğretmenlerin hakaretleri, çocuklara olan küfürleri, 'Seni duvardan duvara çarparım.' sözlerini duyduğumda sinir krizi geçirdim. Ses kayıtlarının devamında, kurum sahibi olan aynı zamanda servisi kullanan kişi, çocuk servise binmek istemeyince ya tekme atıyor ya da vuruyor. Görüntü olmadığı için o kısmı bilmiyorum. Vurma sesi bilirkişi tarafından da rapor edildi. Çocuk çığlık attıkça vurmaya ve küfür etmeye devam ediyor. Bunun bir kerelik olduğunu düşünmüyoruz. Bu kurumda bunlar sürekli olmuş."


- "Çocuk unutacak belki ama biz unutamayacağız"


Yaşadıkları olayın ardından diğer çocukların aileleriyle görüştüğünü dile getiren anne Ş.D, ses kayıtlarını Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına verip suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.


Ş.D, çocuğunun psikolojik olarak etkilendiğini savunarak, "Çocuk unutacak belki ama biz unutamayacağız. Ben uyuyamıyorum, su içemiyorum, geceleri çocuğun başından ayrılamıyorum. Psikolojik olarak gerçekten kötü bir durumdayız. Onların gerekli cezayı almasını, tutuklu yargılanmalarını istiyorum. Kurumdaki 30 kişiyle birlikte bir grup oluşturduk. İnanılmaz fotoğraflar geliyor. Birinin kolu morarmış, birinin parmağı kopma derecesine gelmiş, birinin yüzünde 5 parmak izi var." diye konuştu.


Ailenin avukatı Gamze Ceneviz de tüm ailelerin şikayetleri üzerine yapılan incelemelerin ardından kurum sahibi 2 kişi ile 3 öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.


Soruşturmanın sürdüğünü aktaran Ceneviz şöyle konuştu:


"Müvekkilim ses kayıtlarını dinlediğinde, skandal doneleri fark edip çocuğunu almıştı. Titizlikle kayıtları baştan sona dinlediğimde, olayın başka boyutta olduğunu fark ettik. Servise binme anında çocuğa olan şiddetin ve ağır hakaretleri fark ettik. Hakaret eden öğretmenler ve kurum yetkilileri hakkında suç duyusunda bulunup yasal işlemi başlattık. Deliler incelenme ve toplanma aşamasında. Darp, hakaret, eziyet, bakım ve gözetim yükümlüklerine aykırı suçlar işlendiği kayıtlarla birlikte belirgin."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English