DOLAR : 44,21₺
EURO : 51,36₺
STERLİN : 59,26₺
GRAM : 7.480,98₺
ÇEYREK : 12.355,56₺
CUMHURİYET : 49.047,82₺
Güncel

Gümrükte operasyon! Türkiye'den kaçırılmak üzereyken yakalandı

Eklenme: 07.03.2026 - 10:47

Gümrük muhafaza ekiplerinin, sınır kapılarında denetimleri sürüyor. İzmir'deki Çeşme Ulusoy Limanı'nda Türkiye'den kaçırılmak istenen 7 bin 550 sikke ve figür ele geçirildi.

Gümrükte operasyon! Türkiye'den kaçırılmak üzereyken yakalandı
Reklam alanı

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, İzmir Çeşme Ulusoy Limanı'ndan İtalya'ya kaçırılmak istenilen 7 bin 550 sikke ve figüre el koydu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen risk analizi çalışmaları kapsamında, İtalya'nın Trieste Limanı'na gitmek üzere Çeşme Ulusoy Limanı'na gelen bir araç riskli olarak değerlendirildi.

Araca yönelik x-ray taramasında şüpheli yoğunluk tespit edildi. Detaylı aramada, yasal yük içine gizlenmiş 15 pakette, farklı ebatlarda 7 bin 550 sikke ve figür türünde tarihi eser ele geçirildi. Böylece ülkenin tarihi ve kültürel mirasının yurt dışına çıkarılmasının önüne geçilmiş oldu.

Konuyla ilgili olarak Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatıldı.

Gümrükler Muhafaza teşkilatının, kültür varlıklarının korunması, tarihi mirasın kaçakçılığının önlenmesi ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla mücadelesi kararlılıkla devam ediyor.


Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 1
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 1 tepki

Yorum Yap