Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gülşen'in ‘imam hatip’ davası ertelendi

İmam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapsi istenen Gülşen’in yargılandığı davada dosya, mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi. Duruşma tarihi 1 Mart olarak belirlendi.

Gülşen’in ‘imam hatip’ davası ertelendi
Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, Ataşehir'de verdiği bir konser sırasında imam hatip liseliler için “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor.” dedi. Gülşen, bu sözlerinin ortaya çıkmasıyla gözaltına alındı, sonrasında da tutuklandı.

Yurt dışı yasağı kalktı
Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde 5, kendi evinde 15 gün olmak üzere toplamda 20 gün hapiste kalan Gülşen, tahliyesinin ardından yurt dışına çıkış yasağı için itirazda bulundu.

3 yıla kadar hapsi istenen Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağını 250 bin TL'lik güvence miktarı yatırılması karşılığında kaldırdı.

Aylar sonra sahne aldı
Kararla birlikte soluğu İspanya’da alan şarkıcı, geçtiğimiz günlerde aylar sonra sahne aldı. Bugün de Gülşen’in yargılandığı davanın duruşması vardı.

‘İmam hatip’ davası
İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Gülşen Çolakoğlu katılmazken, avukatları hazır bulundu. Duruşmaya 3 şikayetçi katıldı.

“Seyirciye dönerek, alkış tutturup hakaret etmiştir”
Duruşmada söz alan müşteki Eren Yıldırım, “Şahsa kızgınım, seyirciye dönerek halka alkış tutturup hakaret etmiştir. İmam hatipleri hedef göstermiş ve hakaret etmiştir. İtibar suikastine maruz kaldım. Ben imam hatipli olarak özrünü kabul etmiyorum. Şikayetçiyim." dedi.

“Sanık, sesinden çok kıyafetleriyle gündeme gelmektedir”
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği avukatı Sezgin Koç ise “Sanık söylediği sözleri kabul ediyor. Sanık şarkıcı olduğunu iddia etmektedir ancak sesinden çok kıyafetleri ve doğal olmayan cinsel yönelimleri desteklemesiyle gündeme gelmektedir. Ülkede milyonlarca imam hatipli vardır. Bir kişi bu ifadeyi kullanırsa, binlerce kişinin zarar göreceği açıktır. Sanığın beraat etmesi halinde, herhangi bir kişinin ‘toplulukta sapık dersem benim yargılanmamı gerektirecek bir durum olmayacak’ diye düşünecektir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

"Paramızı iade edin"
Gülşen'in avukatı Emek Emre de “Yurt dışı çıkış yasağı, ağır ceza mahkemesinde kaldırıldı. Mahkemeden güvence bedeli olarak verilen paranın iade edilmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyayı savcıya gönderdi.

İade talebi reddedildi
Mahkeme, güvence bedelinin iade edilmesi talebini reddederek, eksiklikleri giderilmesi için duruşmayı 1 Mart 2023 tarihine erteledi.

İddianame
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, 702 kurum ve kişi, 'müşteki' olarak yer aldı.

Müştekiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM, KADEM Vakfı, Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği de bulunuyor.

İddianamede, Gülşen Çolakoğlu hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English