Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Güçlerini birleştirip deprem bölgesine enerji taşıdılar

Güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren firmalar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ortaya çıkan enerji ihtiyacına destek vermek için güçlerini birleştirdi.

Güçlerini birleştirip deprem bölgesine enerji taşıdılar
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede arama-kurtarma ekipleri, güvenlik güçleri, destek personeli ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak için bir dizi girişimde bulunuluyor.
Teknopark Ankara'da faaliyet gösteren Sputek Yenilenebilir Enerji Teknolojilerinin kurucu ortakları Burhan Doğan, Mücahit Salli ve Alihan Demirbilek, 20 adet güneş enerjisi ile aydınlatma ve telefon şarjı sağlayan taşınabilir güç çantalarının tasarım ve üretimini depremden 2 gün sonra tamamlayarak bölgeye intikal etti.
Şirketin ticari faaliyetlerini durduran ekip, hızla kendilerine gösterilen yerlere kurulum yaptı.
Söz konusu çantalar jandarma ve komando birliklerinin devriye gezerken gece boyu aydınlatma ve gün boyu telefon şarj ihtiyacının karşılanmasında kullanıldı.

Sputek'in çağrısıyla Ankara'da güneş enerji sistemi üreten birçok firmadan da bir tır ekipman hibesi sağlandı.
Bölgeye ulaşıldıktan sonra tespit edilen eksiklikler İvedik Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin bağışlarıyla tamamlandı. Bu kapsamda bir kamyon enerji ekipmanı bölgeye ulaştırıldı.

Temin edilen malzemeler Hatay Hassa Aktepe Jandarma Komutanlığı Karakolunda toplanarak enerji merkez üssü oluşturuldu.
Bölgede Hassa İlçe Jandarma Komutanlığı, Hatay İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, bölge komando birlik komutanlıkları, AFAD İl Müdürlüğü ve bölgede bulunan Mamak Belediyesi ile koordine halinde öncelikli olarak enerji ihtiyacı bulunan jandarma komutanlıkları, komando birlikleri ve sınırda gözetleme noktası oluşturulan birliklere bölge aydınlatması ve iletişimlerinin kesilmemesi için telefon şarj desteği sağlanıyor. Bu sayede mevcut sistemler 7/24 ayakta tutuluyor.

5 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanıyor
Komando birliklerine kurulan sistemlerle oluşturulan bölge aydınlatması sayesinde hem olası saldırı ve sızmayı önceden görme imkanı sağlandı hem de görüş açısı arttığı için nöbet tutan askeri personel ihtiyacı azaldı.

Ayrıca Samandağ ve Altınözü bölgelerinde 4 farklı yardım dağıtım noktasına güneş enerji sistemi kurulumu gerçekleştirildi. Aktepe'de oluşturulan sağlık biriminin enerji ihtiyacı için de güneş enerji sistemi kurulumu yapıldı.
Sputek Yenilenebilir Enerji Teknolojilerinin öncülük ettiği çabayla kurulan toplam 25 sistemden her biri 3 kwp güneş paneli gücü, 3,5 kw inverter gücü, 10 kWh batarya gücü ile bölgede hizmete sunuldu. Kurulan sistemlerle yaklaşık 5 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanıyor.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English