Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Görev sırasında fenalaşan polis memuru şehit oldu

Şanlıurfa'da firari bir hükümlünün yakalanması sırasında fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 33 yaşındaki polis memuru Mesut Acar için İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Görev sırasında fenalaşan polis memuru şehit oldu

 Şanlıurfa'da firari bir hükümlünün yakalanması sırasında fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 33 yaşındaki polis memuru Mesut Acar için İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mesut Acar'ın, şüpheli bir kişinin yakalanması esnasında girdiği arbede sırasında yere düşüp fenalaştığı ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, şehide Allah'tan rahmet, sevenlerine ve emniyet teşkilatına başsağlığı dileğinde bulunuldu.Törenin ardından memleketine gönderildi
Şehit polis memuru Acar'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

Cenazenin getirildiği sırada şehidin eşi Ecem, oğlu Ali Asaf, ağabeyi Yılmaz ve kardeşi Talat Acar'ın metanetli olduğu görüldü.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, törendeki konuşmasında, Acar'ın şehit haberinin herkesi derinden etkilediğini belirterek, Türk Polis Teşkilatına başsağlığı diledi.

Tüm güvenlik güçlerinin bir bütün olarak dimdik durmaya devam edeceğini aktararak Şıldak, şöyle konuştu: "Şehit ailelerimiz her zaman bizden çok daha metanetli, çok daha sabırlı ve çok daha asil davranıyorlar. Onların bu hallerini görünce biz müteessir oluyoruz. Çünkü her daim damarlarında taşıdıkları asil kanın şuuruyla, bilinciyle ondan aldıkları güçle ve inancımız gereği şehadetin en yüksek mertebe olduğunun farkında olarak hareket ediyor, o metaneti ve sabrı gösteriyorlar. Bugün ebediyete uğurladığımız, kardeşimiz, polisimiz elbet gönlümüzde ilelebet yaşayacaktır. Mesut Acar sadece bir polis memuru olarak değil bir aziz şehidimiz olarak artık Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin siciline tescillenmiştir. O artık bize emanettir. Ailesi bize emanettir."

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy da bayramın ilk gününde Mesut Acar'ın (33) şehit haberini almanın kendilerini derinden etkilediğini belirtti.Şehit polis memurunun görevini, soyadına yakışır bir şekilde yaptığını aktaran Aksoy, şunları anlattı: "Görevi sırasında aranan bir şahsı soyadına yakışır bir biçimde etkisiz hale getirmeye çalışırken yaşanan arbedede fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Mesut Acar kardeşim, devletine ve milletine olan sadakatiyle, cesaretiyle ve örnek duruşuyla hafızalarımızda daima yaşayacaktır.

Şehidimin uğrunda şehit olduğu değerler, yaşamaya devam ettikçe bu millet, devlet, vatan sonsuza kadar yaşayacaktır. Aziz şehidimizin gösterdiğin kahramanlık, vatan toprağının her karışına silinmez bir iz, yüreklerimize ise tarifsiz bir gurur ve huzur olarak kazınmıştır. Hepimizi derinden üzen bu menfur olayda yakalanan şüpheli başta olmak üzere suçta kibirlenen, şehir eşkıyaları şunu bilmeli ki, bizlerin bu türdeki olaylar karşısında geri duracağımızı sanıyorsanız daha çok beklersiniz, yanılıyorsunuz. Şanlıurfa Emniyeti olarak şehir eşkıyalarıyla mücadelemiz Sayın Valimizin teşkilatımıza verdiği güç ve destekle aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir."

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından dua edilerek, helallik alındı.Törene, şehit Acar'ın yakınlarının yanı sıra AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Eyyüpoğlu ve Abdurrahim Dusak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve polisler katıldı.

Törenin ardından Acar'ın naaşı, defnedilmek üzere Muş'un Hasköy ilçesine gönderildi.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”