DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Gökyüzünde görülen 'spiralin' nedeni ortaya çıktı

Eklenme: 25.03.2025 - 16:18

Diyarbakır'da da görülen 'spiralin' nedeni ortaya çıktı. Türkiye'nin yanı sıra Hollanda, İngiltere gibi ülkelerde de görülen spiralin İngiltere Meteoroloji Ofisi (Met Office) tarafından yapılan açıklamada roket egzozundan çıkan donmuş yakıt bulutundan kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.

Gökyüzünde görülen 'spiralin' nedeni ortaya çıktı
Reklam alanı

Türkiye başta olmak üzere Hollanda ve İngiltere gibi bazı ülkelerde dün gökyüzünde spiral şeklinde bir yapı görüldü.

Neden olduğu anlaşılamayan şekil sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Met Office, söz konusu şeklin muhtemelen roketin egzozundan çıkan donmuş yakıt bulutundan kaynaklanmış olabileceğini ifade etti. Açıklamada, "Bu duruma, SpaceX Falcon 9 roketinin neden olması muhtemeldir. Roketin donmuş egzoz dumanı atmosferde dönüyor ve güneş ışığını yansıtarak gökyüzünde bir spiral gibi görünmesine neden oluyor" denildi.


Kaynak: DHA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 2
😡 0
👎 2
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 4 tepki

Yorum Yap