Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen dört kişilik aile; Ortaköy'de midye, tavuk tantuni ve sucuk yedikten sonra fenalaştı. İki kardeşin ardından anne de hayatını kaybetti, baba ise entübe. Olayla ilgili dört şüpheli gözaltına alındı. Ailenin yemek yediği iddia edilen restoran da mühürlendi.
İstanbul'daki gıda zehirlenmesi faciaya yol açtı. Fatih'te bulunan bir otelde konaklayan Servet ve Çiğdem Böcek ile çocukları Kadir Muhammet Böcek (6) ve Masal Böcek (3) mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine önceki gün hastaneye kaldırıldı.
Çocuklar kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalelere rağmen dün yaşamını yitirdi. Baba Servet Böcek entübe edilirken, anne Çiğdem Böcek yoğun bakıma alındı. Bu sabah anne Çiğdem Böcek de hayatını kaybetti.
DÖRT ŞÜPHELİ GÖZALTINDA, RESTORAN MÜHÜRLENDİ
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Otelin güvenlik kamera kayıtları da incelemeye alındı. Midyeci, lokumcu ve restoran sahibinin de aralarında bulunduğu toplam dört şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Ailenin yemek yediği iddia edilen restoran ise mühürlendi. Sabah saatlerinde İBB zabıta ekipleri de kumpircilere bilgilendirme ve denetim yaptı.
BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.
Bakan Tunç paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Soruşturma kapsamında; ailenin yemek yediği öğrenilen yerlerden gerekli numuneler toplanmış, bu yerlerde görevli ve sorumlu 4 kişi gözaltına alınmıştır. Olay yeri inceleme ekiplerince elde edilen bulgular Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiş olup, vefat eden 2 çocuk ve annenin kesin ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumunca incelemeler devam etmektedir."
OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?
9 Kasım'da Almanya'dan İstanbul'a tatile gelen Böcek ailesi 11 Kasım'da Ortaköy'e gitti. Aile bir seyyar satıcıdan midye aldı, ardından da restoranda tavuk tantuni ve sucuk yedi. Aynı gün rahatsızlanan aile, hastaneye gitti. Sonrasında taburcu olarak Fatih'teki otele döndü.
HASTANEDE CAN VERDİLER
Otelde anne Çiğdem Böcek'in kızı Masal'ın hareketsiz yattığını görmesi üzerine olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından tüm aile bireylerinin hastaneye kaldırıldığı, çocukların hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.
Öte yandan, polis ekipleri otelin kamera kayıtlarını muhafaza altına alarak 4 tanığın ifadesine başvurdu. Otel odasının yanı sıra ailenin yemek yediği yer de mercek altında. Numuneler toplandı ve araştırma başlatıldı.
İki kardeşin kesin ölüm nedeni henüz net değil. İki küçük çocuğun gıda zehirlenmesi yüzünden öldüğü ihtimali otopsi raporuyla netleşecek.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Fatih’te bir otelde konaklayan Böcek ailesinin fertlerinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını belirterek, iki evlatlarının hayatını kaybetmesinin kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.
Ailenin 6 ve 3 yaşındaki çocuklarının yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını aktaran Güner, "Anne ve babanın yoğun bakımdaki tedavileri sürmektedir. Olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybeden yavrularımıza Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyor, tedavileri süren anne ve babanın sağlıklarına kavuşmaları için tüm imkanlarımızla yanlarında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: DHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
O lokantayı denetlemesi gerekenleri, niye tutuklamıyor sun savcı bey!?
Bu memlekette her an herşey olabilir....
Yorum Yap
İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Dahiye bölgesine hava saldırıları düzenledi
Bakan Kurum: Kira fiyatlarını dengeleyecek adımımızı atacağız
Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 ülkenin bakanlarından ortak bildiri
Konyaspor, Kocaelispor maçı hazırlıklarına devam ediyor
Konya'da esnaf ve vatandaş uygulanan cezaların esnetilmesini istiyor
Konya protokolünden Bakan Gürlek'e ziyaret
İran basını: Tahran'daki kontrol noktalarına düzenlenen saldırılarda 10 kişi öldü
İran: İsrail ve ABD radar ve savunmasının önemli bir kısmı imha edildi, füzelerimizin önündeki zorluklar azaldı
Devlet Bahçeli talimat verdi! MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı disiplin kuruluna sevk edildi
Konya Valisi Akın'dan ilk başörtülü bakan yardımcısı olan Kübra Güran Yiğitbaşı'na ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye her zaman savaşın değil, barışın yanındadır
Macron: Hepimiz aynı küresel ekonomik sonuçlarla karşı karşıyayız