Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Genç Kızılay, depremzedelere 37 milyon öğün sıcak yemek ulaştırdı

Genç Kızılay gönüllüleri tarafından deprem bölgesinde bugüne kadar 37 milyon öğün sıcak yemek depremzedelere dağıtıldı.

Genç Kızılay, depremzedelere 37 milyon öğün sıcak yemek ulaştırdı
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Genç Kızılay gönüllüleri deprem bölgesinde vatandaşlara yardım eli uzatıyor.

Genç Kızılay Genel Başkanı Ömer Faruk Çalışkan, depremin etkili olduğu illerde günlük 4 binden fazla gönüllünün faaliyette bulunduğunu söyledi.
Türkiye'nin her tarafından gönüllülerin depremzedelerin yardımına koştuğunu belirten Çalışkan, Genç Kızılay adına dönüşümlü olarak faaliyetlere katılan gönüllülerin sayısının depremden bu yana 60 binin üzerinde olduğunu belirtti.

Genç Kızılay'ın afette verdiği en büyük desteğin sıcak yemeği depremzedelere ulaştırmak olduğunu kaydeden Çalışkan, ayrıca gelen yardımların depolardan alınarak dağıtılmasında önemli katkı sağladıklarını aktardı.

Çalışkan, şöyle konuştu:"Sadece Kahramanmaraş'ta günlük sıcak yemek sayımız 800 bin. Depremden bu yana Kahramanmaraş'ta verdiğimiz öğün sayısı 9 milyon, 10 ilde ise 37 milyon civarında. Çok büyük bir afetle karşı karşıyayız. Dolayısıyla sadece evler değil, yollar da ciddi hasar aldı. Şehir merkezinde dağıtım noktalarımız var. Yardımlarımıza ulaşamayan vatandaşlarımıza da aldığımız çağrılarla sürekli yardım götürüyoruz. Özellikle ulaşımda güçlük çekilen köylere düzenli yardım götürüyoruz."
Amaçlarının depremzedelerin ihtiyacını karşılamak ve yardımları ulaştırmak olduğunu dile getiren Çalışkan,  "Burada faaliyette bulunan birçok arkadaşımızın daha önce afet tecrübesi var. Bu arkadaşlarımızın olayı özümsemesi biraz daha hızlı oluyor. Depremzedelerin ihtiyacını çözümleyecek şekilde yardım götürebilmek ve onların mutluluğu ve acısını paylaşabilmek bambaşka duygu." ifadelerini kullandı.
Depremde yakınlarını kaybeden ve enkaz altından çıkan gönüllerinin de bulunduğunu ifade eden Çalışkan, bu gönüllülerin de yardımlara destek sağladığını sözlerine ekledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English