Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Genç kız, devlet desteğiyle büyükbaş hayvan yetiştiriyor

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı kırsal Kaleboynu Mahallesi'nde yaşayan 24 yaşındaki Saadet Akçal, Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı hibe destekle büyükbaş hayvan yetiştiricisi oldu.

Genç kız, devlet desteğiyle büyükbaş hayvan yetiştiriyor
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü'nden mezun olan Akçal, Temmuz 2022'de Bakanlığın "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"ne başvurdu.
Yaklaşık 2 ay önce projesi kabul edilen Akçal, geri ödemesiz verilen 100 bin lirayla 3 inek satın aldı.

Yaşadığı evin altındaki ahırda hayvanlarının bakımını yapan Akçal, süt, peynir ve yoğurt üretiyor.

Hayvan sayısını artırıp çiftlik kurmak istiyor
Saadet Akçal, ailesinin küçükbaş hayvancılıkla uğraştığını, küçüklüğünden bu yana hayvanlarla iç içe olduğunu söyledi.

Staj yaptığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğündeki ziraat mühendislerinin tavsiyesiyle projeye başvurduğunu ifade eden Akçal, aldığı destekle başladığı hayvancılığı severek yaptığını dile getirdi.
100 bin liralık destekle 3 büyükbaş hayvan aldığını, babasının da kendisine 3 inek hediye ettiğini belirten Akçal, şöyle konuştu: "Köyde yaşadığım için hayvancılıkla daha çok ilgileniyorum, zorlanmıyorum. Yazları hayvanlar meraya gidiyor, yem sıkıntısı olmuyor. Kışın da sabah akşam yemini veriyorsun, arada bakımları oluyor. Devletimiz aşılarını yaptırıyor. Onun dışında hastalandıklarında veteriner çağırıyorum. Hayvanları çok sevdiğim için kendimi bu alanda geliştirmek istedim. 3 tane devlet verdi, 3 tane babam verdi, 3 tanesi de yolda. Doğumlarını bekliyorum sabırsızlıkla. Elde ettiğim süt ve süt ürünlerini yakınlarımdan başlayarak ilerleyen dönemde firmalarla anlaşıp satmayı düşünüyorum. Hayvanlarımı çoğaltıp kuracağım çiftlikle ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyorum."
Akçal, başvuru sürecinde ve sonrasında kendisine verilen destekten dolayı Tarım ve Orman Bakanlığına teşekkür etti.

Yeni bir desteğe daha başvurdu
Baba Menderes Akçal da kızının hayvancılık yapma düşüncesini öğrendiğinde çok sevindiğini söyledi.
Bu tür projelerle gençlere verilen desteğin ekonomiye katkısı olacağını düşündüğünü ifade eden Akçal, "Çok mutluyuz. İnşallah ileride bunun sütünden, peynirinden, yoğurdundan gelir elde eder. Kızım azimli, işini büyütmeye çalışıyor. Yarı ödemeli bir desteğe daha başvurdu. Onu da alırsa ahırı büyüteceğiz, inek alacağız." dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English