Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Geleceğin E Hali-Havandan Dijitale" kongresi İstanbul'da devam ediyor

PGED Yönetim Kurulu Başkanı uzman eczacı Kazım Aykanat: "En fazla satılan sahte ilaçlar ve ürünler arasında zayıflama ürünleri, cinsel sağlık ürünleri, bitkisel çaylar ve hatırlatmayı artıran ürünler bulunuyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Aykanat, en fazla satılan sahte ilaçlar ve ürünler arasında zayıflama ve cinsel sağlık ürünleriyle bitkisel çaylar ve hatırlatmayı artıran ürünler olduğunu belirtti.


PGED tarafından "Havandan Dijitale" mottosuyla düzenlenen "Geleceğin E Hali-Havandan Dijitale" adlı kongre, İstanbul Kongre Merkezi'nde (ICC) devam ediyor.


Kongrede düzenlenen basın toplantısında konuşan PGED Yönetim Kurulu Başkanı Aykanat, eczane haricinde satılan gıda takviyeleri ve internetten satılan yasa dışı ilaçlara yönelik "dikkatli olunması" uyarısında bulundu.


"Gıda takviyesi" adı altında satılan ürünlerin denetlenebilir olması gerektiğine vurgu yapan Aykanat, şöyle devam etti:


"30 bine yakın eczane bu hizmeti veriyor. Biz eczacılar bu ürünlerin artık internet satışlarında olmasını istemiyoruz. Ruhsatlandırma kısmının tanımlanmasını, ürünlerin doktorun yazmasıyla ve eczacı danışmanlığında yapılmasını istiyoruz. İnternet satışlarının olmazsa olmaz olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda da Türk Eczacılar Birliği ve Sağlık Bakanlığı kapsamında onların denetiminde lisanslı eczanelerin webleri oluşturulur ve bu tarz istekleri karşılanabilir. Çünkü koruyucu sağlık hizmetinin olmazsa olmazı eczanelerdir. Toplum sağlığını korumak bizim başlıca görevimiz. En fazla satılan sahte ilaçlar ve ürünler arasında zayıflama ürünleri, cinsel sağlık ürünleri, bitkisel çaylar ve hatırlatmayı artıran ürünler bulunuyor."


Kongre Bilimsel Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran da gıda takviyesi adı altındaki kapsüllere yönelik yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.


Gıda takviyelerinin üzerinde "ilaç değildir" ibaresi bulunduğunu hatırlatan Cankurtaran, bu tür ürünlerin içeriklerinin çok iyi bilinmesi gerektiğine değindi.


PGED Genel Sekreteri eczacı Şule Yağcı Tüysüz ise son zamanlarda eczacılara yönelik şiddet olaylarının arttığını öne sürerek, bu konuda koruyucu, önleyici ve caydırıcı hukuki düzenlemelerin vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.


Kongre, düzenlenen oturumlarla devam ediyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”