Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Geleceğin Diş Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

​Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni, Taş Bina Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Geleceğin Diş Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 4. sınıf öğrencileri için "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi. Taş Bina Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törene NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu, NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, NEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege, Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Durmuşoğlu Saltalı, Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Mete Algen, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri, çok sayıda hekim ile beyaz önlük giyecek öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Tunçdemir, hekimlik sorumluluğunun beyaz önlüğün giyilmesiyle başladığını ve ömür boyunca da devam ettiğini ifade ederek, "Hepimizin hayatında özel anlar vardır. Diş hekimliği mesleğini seçmiş öğrencilerimiz için de bugün gerçekten o özel anlardan bir tanesidir. Beyaz önlük, hem fiziksel temizlik hem de vicdani temizliği ifade eder. Hekim bu iki özelliği de hayatı boyunca taşımalıdır. Hekimlik mesleği başka hiçbir mesleğe benzemez. İnsanlar en yakınlarıyla paylaşamadıkları birçok sırrını, sorunlarını sizinle paylaşırlar ve sizden yardım isterler. Onların dertlerine çare ararken elbette bilimsel ve kanaate dayalı olarak hareket etmek en önemli görevlerden bir tanesi olmaktadır. Bununla birlikte ihmal edilmemesi gereken en önemli şey hastalarla ve diğer sağlık ekibiyle birlikte iyi bir iletişim içerisinde olmak, olmazsa olmaz kuralların başında gelir. Beyaz önlük aynı zamanda annenizin, babanızın yüzündeki parıltıdır, gururdur, sevinçtir. Bu eğitimden sonra sadece diş hekimi olmayacaksınız. Sizler hastalarınız için yaşam standartlarını iyileştirecek, rahatça gülümsemelerini sağlayacak, ağrılarını dindirecek ve onları mutlu edecek birer kahraman olacaksınız. Fakülte olarak bizler de yeni eğitim-öğretim modelleriyle ölçme değerlendirmeyi yapacağız. Yeni eğitim programlarıyla 34 öğretim üyemiz ve 150 asistanımızdan oluşan genç kadromuzla birlikte sizlere en iyi eğitimi verebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. En son yapılan diş hekimliği uzmanlık sınavında birçok bölümümüz Türkiye'de 126 diş hekimliği fakültesinden ilk 20'de tercih edilen bölümler arasında yer aldı" dedi.
 
Değerli Anne ve Babalar Ne Kadar Gururlansanız Az
Beyaz Önlük Giyme Töreni'ne katılan anne ve babalara da seslenen Prof. Dr. Tunçdemir, "Değerli anne ve babalar ne kadar gururlansanız azdır. Sizler ilkokuldan beri evlatlarınızın en iyi eğitimi alması için didinip durdunuz. Tüm zorlu hayat koşullarına rağmen bu kutsal mesleğin bir parçası olması için her türlü fedakârlığı yaptınız. Bu anlamda kendilerinizle ve evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır" diye konuştu.
Bütün Meslektaşlarımın Diş Hekimleri Günü'nü Kutlarım
Bütün meslektaşlarının Diş Hekimler Günü'nü kutlayan Prof. Dr. Tunçdemir sözlerini şu şekilde bitirdi: "Bu haftanın aynı zamanda ayrı bir önemi var. Dişçi Mektebi Aliyesi, tıp fakültesi bünyesinde 22 Kasım 1908 tarihinde açılmasına atfen, 1996 yılından beri her yıl 22 Kasım Diş Hekimleri Günü olarak, 18-22 Kasım günleri arasında ise Diş Hekimliği Ağız Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Toplumumuzun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, bireylerin ağız ve diş sağlığının korunması, her türlü bakım ve tedavinin gerçekleştirilmesinde özverili çalışmalar yürüten başta fakültemizin öğretim üyeleri olmak üzere bütün meslektaşlarımın Diş Hekimleri Günü'nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim."
 
Medeniyetimize Işık Tutan, İnsanlığa Hizmet Eden Her Meslek Kıymetli
'Bugün bizler uzun yıllar süren emek, sabır ve çalışmanın sonucunda geleceğin diş hekimleri olma yolunda önemli bir aşamaya ulaşmış sevgili öğrencilerimizin, gençlerimizin, evlatlarımızın mesleki olarak ilk mürüvvetini büyük bir heyecan ve gururla yaşamak için buradayız' sözleriyle konuşmasına başlayan NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzioğlu ise, "Her bir insan akıl, vicdan sahibi ve medeni bir varlık olarak asalet ve onur üzerine dünyaya gelir. Ebeveynler evlatlarını ilk kez kucaklarına aldıklarında, gözlerine ilk baktıklarında kendi geçmişlerini, hayallerini muhasebe ederler. Ümitlerini geleceğe taşımanın huzurunu hissederler. İlk kelimeler ağızdan döküldüğünde, ilk dişler çıkmaya başladığında hep aynı heyecan ve özlemin umudunu taşırlar. Bugün anne, baba, hocaları ve meslek ustaları olarak biricik evlatlarımızın, öğrencilerimizin, meslek adaylarımızın ailelerimiz, toplumumuz, devletimiz ve tüm insanlık için yetişkin bireyler olarak rol almaya başlayacağı bir mesainin arefesindeyiz. Medeniyetimize ışık tutan, insanlığa hizmet eden her mesleğin kıymetli olduğu bilinciyle bugün diş hekimi adaylarımızın meslek hayatlarının başlangıcında yer alan önemli bir günü hep birlikte idrak ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Diş Hekimi Adaylarımız En Büyük Eserlerimiz, Mirasçılarımız ve Gurur Kaynağımız
Beyaz önlüklerini giyen diş hekimi adayı öğrencilerinin, aynı zamanda dürüstlük, doğruluk ve mütevazılık kisvesini de üzerlerine aldıklarını kaydeden Prof. Dr. Feyzioğlu, "Mesleki saygınlığınızı ve onurunuzu sembolize edecek olan beyaz önlüklerinizle manevi anlamı ve kapsayıcılığı oldukça yüksek bir sorumluluğu taşımaya başlayacaksınız. Artık ağız ve diş sağlığı alanında sizlerden hizmet bekleyecek devletimiz, milletimiz ve hastalarımız için almış olduğunuz bir rol, bu uğurda kat etmeniz gereken zorlu bir yol var. Bu uğurda evlatlarını bugünlere ulaştıran fedakâr, cefakâr ailelerimiz, sizlere duyduğumuz sonsuz minnet ve şükranla bilmenizi isteriz ki, bizler de üniversite yöneticileri ve hocaları olarak büyük bir medeniyet, ihtişamlı bir tarih ve şanlı bir milletin taşıdığımız sorumluluğuyla ülkemizim sayılı fakülteleri arasında yer alan Diş Hekimliği Fakültemizin yüksek nitelikte hocaları, teknik kapasitesi ve geniş klinik tecrübesiyle yetiştireceğimiz genç diş hekimi adaylarımız gelecekte en büyük eserlerimiz, mirasçılarımız ve gurur kaynağımız olacaktır. Bu gurur günümüz vesilesiyle fedakâr eğitim camiamızın öğretmenler gününü kutluyor, gecesine gündüzüne katarak canı pahasına çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyor, ailelerimizi yaşadıkları haklı gurur nedeniyle tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından diş hekimi adayı öğrenciler, beyaz önlüklerini eğitim aldıkları hocalarının ellerinden giydiler. Tören, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Oda Orkestrası Konseri ile sona erdi.
(Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English