Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme sebebiyle bir çocuğun daha hayatını kaybettiği açıklandı. 2 yaşındaki Rua Amin Mashi isimli çocuğun naaşı, cenaze işlemleri için Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'ne getirildi.
Filistinliler hem İsrail'in saldırılarıyla hem de gıda kriziyle mücadele ederken, bölgeden yürek parçalayan haberler geliyor.
SON 24 SAATTE 6 KİŞİ AÇLIKTAN ÖLDÜ
İsrail hükümetinin bölgeye yönelik uyguladığı kısıtlamalar, derinleşen açlık krizinin temel nedeni olarak görülüyor. Aylarca süren abluka, yardım geçişlerinin engellenmesi ve altyapıya yönelik saldırıların yanı sıra açlık da İsrail güçleri tarafından silah olarak kullanılıyor.
Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, son 24 saatte 6 Filistinlinin açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Toplam bilançonun da yer aldığı açıklamada, "Böylece açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 93'ü çocuk olmak üzere toplam 175'e ulaştı" denildi.
YETERSİZ BESLENME NEDENİYLE BİR ÇOCUK DAHA HAYATINI KAYBETTİ
İsrail'in yoğun kuşatma ve kısıtlamalarla temel gıda erişimini engellediği Gazze Şeridi'nde, 2 yaşındaki Rua Amin Mashi isimli çocuk da yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti. Rua'nın naaşı, cenaze işlemleri için Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'ne getirildi.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
yaziklar olsun ümmeti Muhammede, hepimize yaziklar olsun. Bu ne arkadas buna nasil vicdan dayanir
Gazzede şu çocuğun halini görende biraz insanlık varsa utanır.???????.yazıklar olsun.?????
Yorum Yap
Konya'da silahlı saldırı: 2 kişi yaralandı
Hasan Dağı'nda mahsur kalan 2 üniversite öğrencisi askeri helikopterle kurtarıldı
Doğum izni süresi uzatılıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay için taziye mesajı
Ev hayali kuranlar dikkat! TOKİ’de son hafta...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 3 bin sözleşmeli personel alınacak
Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı
Yük treni hemzemin geçitte otomobile çarptı: 5 yaralı
Konya'da kız kaçırma iddiası cinayetle bitti! Olayla ilgili yeni gelişme
Tartıştığı sürücüyü öldüresiye darbetti
Belediye Başkanı Gülşah Durbay hayatını kaybetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Terörsüz Türkiye açıklaması: "Mağaralar boşaldı, silahlar yakıldı, yakılıyor"