Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gabar'da petrol üretiminde yıl sonu hedefi 35 bin varil

Gabar Dağı'ndaki Şehit Esma Çevik Petrol sahasında yeni faaliyete geçen kuyuyla üretim kapasitesi 27 bin varile ulaştı. Bu yılın sonuna kadar açılacak kuyularla birlikte üretimin 35 bin varile ulaşması hedefleniyor.

Gabar’da petrol üretiminde yıl sonu hedefi 35 bin varil
Gabar Dağı'nda petrol üretimi 22 kuyuda devam ederken, 14 kuyuda çalışmalar devam ediyor.

Bölgedeki 22'nci petrol üretim kuyusu olan Şehit Esma Çevik 30 No’lu petrol kuyusu, törenle faaliyete geçti.

Petrol kuyusunun faaliyete alınma törenine Vali Cevdet Atay, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, TPAO Şırnak Bölge Müdürü Mehmet Oğuz Şahin ile TPAO çalışanları katıldı.

Vali Cevdet Atay, petrol üretim kuyusunun başına gelip, vanayı açtı, çıkan petrolle ilgili de bilgi aldı. Günlük 25 bin varil olan günlük üretim, üretimin başlamasıyla 27 bin varile çıktı. Yıl sonunda üretime alınacak olan kuyularla birlikte üretim sayısının 35 bin varile çıkarılması planlanıyor.

"Ana hedefimiz 100 kuyuda 100 bin varil"
Vali Cevdet Atay, yeni kuyuda 1600 metrede bulunan petrol ile günlük 2 bin varil üretim beklediklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Memleketimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Şu an Akçay bölgesindeyiz. Şehit Esma Çevik Bölgesi burası. Bugün burada 22'nci kuyumuzu devreye aldık. Allah'ın izniyle 2 bin varil günlük petrol üretimi bekliyoruz. Yaklaşık 1600 metre civarında petrol bulduk. Bugün startıyla beraber kuyuyu devreye aldık. Hemen yanı başımızda 32 No'lu kuyumuzu da 12 saat içerisinde devreye alacağız. Buradan şu mesajı vermek istiyorum. Huzurla, çalışmayla beraber çok güzel sonuçlar almaya başladık. İnşallah memleketimiz, milletimiz için hayırlar getirir.

Bu sadece Şırnak için değil, Türkiye için umut verici gelişmeler. Burada emeği geçen Türkiye Petrolleri çalışanları olmak üzere, tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Devlet olarak bu işin bilincindeyiz. Şu anda 30 kuyuda çalışmalarımız devam ediyor. Sondaj çalışmalarımız, burada inşallah yakın bir zamanda bu kuyularla beraber yıl sonunda 35 bin varile ulaşacağız. Şu anda 27 bin varil civarındayız. Bu yılın sonunda, inşallah açılacak olan kuyularla beraber 35 bin varile ulaşacağız. Ana hedefimiz 100 kuyuda 100 bin varil. İnşallah 2024 yılının sonunda da bu hedefimize ulaşacağız. 14 kuyuda sondaj, 30 kuyuda da lokasyon çalışmalarımız devam ediyor."

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English