Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Filistin'in acılarını on binlerce Konyalı tiyatro sahnesinde izledi!

Karatay Belediyesi, İsrail’in Filistin’e karşı işlediği zulümleri gündemde tutmaya ve Gazze halkının yanında yer almaya devam ediyor.

Filistin’in acılarını on binlerce Konyalı tiyatro sahnesinde  izledi!
Karatay Kent Konseyi ev sahipliğinde, Filistinli Meryem Ebu Najma’nın yaşanmış hikâyenin yanı sıra çocuklar için hazırlanan versiyonun olduğu “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” adlı iki ayrı tiyatro oyununu 7’den 70’e on binlerce Konyalı izledi.
Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi, kültür-sanat alanındaki etkinliklerine ara vermeden devam ediyor.
FİLİSTİN VE GAZZELİLERİN ACILARI TİYATRO SAHNESİNDE
Filistin meselesini Filistinli bir kadının hikâyesi üzerinden tiyatroyla anlatıldığı “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” adlı oyun, Karatay Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu’nun koordinasyonuyla Konyalı tiyatro severlerle buluştu.

TİYATRO OYUNUNU 15 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ İZLEDİ
Oyunu izlemek isteyen çocuklar, Karatay Belediyesi’nin “Yanıbaşımda Karatay” mobil uygulaması üzerinden ücretsiz biletini alarak oyunun sahnelendiği Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nu doldurdu.

Nurdan Albamya tarafından yazılan ve yönetilen “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” tiyatro oyununun çocuklar için olan sahnesi; tilkilerin avcılardan kurtulmak isterken, kendini ormanın kralı zanneden kurttan yardım istemesi ve köylülerin köylerini kurtarırken yaşanılan olayları anlattı. Bu anlamlı oyunu 15 binin üzerinde Konyalı izledi.
Oyunu çok beğendiklerini, program dolayısıyla Karatay Belediyesi’ne teşekkür eden çocuklar; “Filistin’deki çocuklar çok zor durumda ve acılar çekiyorlar. Kardeşler birbirinden ayrılar. Biz de onların bu durumlarına çok üzülüyoruz. Bu oyunda da yaşadıklarını bir kez daha görmüş olduk. Biz çocuklar olarak istiyoruz ki hiçbir çocuk hiç ağlamasın, hep gülsün hep mutlu olsun” ifadelerini kullandılar.

KUDÜSLÜ MERYEM’İN GERÇEK HİKÂYESİ, KONYALILARI GÖZYAŞINA BOĞDU
İşgalci İsrail güçleri tarafından evinden zorla çıkarılmaya çalışılan, bu uğurda büyük bir mücadele veren Kudüslü Meryem Ebu Najma’nın gerçek hayat hikâyesini konu alan “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” tek kişilik tiyatro oyununun yetişkinler için olan sahnesi de büyük ilgi gördü.

Mevlana Kültür Merkezi’ni dolduran Konyalılar, Oyuncu Nurdan Albamya’nın Filistinli Meryem’in hayatını sahneye taşıdığı oyunda; Filistin’de yaşanan ortak acıları, işlenen insanlık suçlarını ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için verilen mücadeleleri gözyaşları içinde izledi. Konyalı tiyatro severler, oyunun sonunda Oyuncu Nurdan Albamya’yı ayakta alkışladı.
KONYALILARDAN KARATAY BELEDİYESİ’NE “FİLİSTİN” TEŞEKKÜRÜ
Oyunu izleyen Konyalılar, Filistin hakkında farkındalık oluşturan oyunu kendileriyle buluşturan Karatay Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Konyalılar şunları dile getirdi; “Filistin’in ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bu tür organizasyonlara herkesin çok ihtiyacı var. Hem çocuklarımız hem de bizler, bu tiyatro oyunları sayesinde ve Filistin hakkında daha da bilinçlendik. Başkanımıza da böyle güzel bir program düzenlemek yakışırdı. Oyunu bizlerle buluşturan Karatay Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

KARATAY BELEDİYESİ, OYUNU EN UZUN SÜRE İZLEYİCİYLE BULUŞTURAN İLK BELEDİYEDİR
“Filistin Hakkında Konuşmalıyız” oyununu yazan, yöneten ve oynayan tiyatro oyuncusu Nurdan Albamya da, oyunun büyük ilgi gördüğü için mutlu olduğunu ifade etti. Nurdan Albamya; “Geçtiğimiz yıl da Konya’ya gelmiş ve büyük ilgi görmüştük. Konyalı kardeşlerimiz, bu oyunun çocuklar için de sahnelenmesini istemişlerdi. Yoğun istek üzerine bizler de 1948’den bu yana İsrail’in yaptığı soykırımı ve zulmü anlatan durumu çocuklara anlatan oyunu hazırladık. Burada yine çok güzel bir ilgiyle karşılandık. Karatay Belediyesi, oyunumuzu en uzun süre izleyiciyle buluşturan ilk belediyedir. Oyunu izleyen tüm Konyalılara ve elbette bu oyunun Konyalılarla buluşmasına katkı sunan Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca ile Karatay Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

FİLİSTİN DAVASI VE KUDÜS BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR
Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdürahim Arslan ise, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in daha sistematik hale getirdiği katliamlarına ve soykırımına karşı tepkilerini ortaya koymak için birçok program düzenlediklerini ifade etti.
Abdürahim Arslan şunları aktardı: “Filistin meselesine yönelik tutumumuzu duruşumuzu ve yaşananları gündemde tutmak ile toplumun tüm kesimlerine yönelik bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok program yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Filistin Davası ve Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Şimdi de ‘Filistin Hakkında Konuşmalıyız’ adlı tiyatro oyununu hem ortaokul öğrencilerimiz hem de vatandaşlarımızla buluşturmuş olduk. Bu davanın yaşatılması ve toplumda farkındalık oluşturan bu oyunu yazan, yöneten ve oynayan tüm tiyatro sanatçılarına teşekkür ediyorum. Oyunu izleyen on binlerce hemşehrimize teşekkür ediyorum. Tabii ki tüm projelerimizde bizlere desteğini hiç esirgemeyen, aynı zamanda Filistin Davası’na çok hassas olan Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya ayrıca teşekkür ediyorum.”
(Yunus Köroğlu)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 2
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English