Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Fas'ın yarı finale yükselmesi Filistin coğrafyasında kutlandı

-Filistinliler, işgal altındaki Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde Fas'ın zaferini coşkuyla kutladı

Anadolu Ajansı haberine göre;

KUDÜS (AA) - Fas Milli Takımı'nın Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final maçında Portekiz'i 1-0 yenerek yarı finale yükselmesi Arap coğrafyasında ve özellikle Filistin'deki futbolseverleri sevince boğdu.


Filistinliler, nefeslerini tutarak izledikleri maçın son düdüğünün çalmasının ardından araba kornaları, bayrak, havai fişek ve meşaleler eşliğinde, işgal altındaki Doğu Kudüs, Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki meydanlarda sevinç gösterilerine başladı.


İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde karşılaşmayı izleyen Filistinliler, maçın son düdüğünün ardından konfeti, Fas bayraklarıyla Fas Milli Takımı'nın galibiyetini kutladı.


Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi sakini Filistinli Emced Ebu Sineyn (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fas'ın galibiyetinin "sadece Filistin için değil tüm İslam dünyasının zaferi" olduğunu belirterek, "İnşallah Fas, kupayı kaldırır ve Arapların başını dik tutar." dedi.


Eski Şehir sakini Filistinli Muni el-Basri (28) de Fas'ın galibiyetiyle büyük sevinç duyduğunu belirterek Fas Milli Takımı futbolcularının galibiyetlerini Filistin bayrağıyla kutlamasının "iki halk arasındaki kardeşliğinin ve davalarının ortak olduğunu gösterdiğini" ifade etti.


Faslılara sevgi ve saygısını gönderdiğini aktaran Basri, Fas halkından Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya desteğini devam ettirmesini istedi.


Maçın sona ermesinin ardından işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Filistinliler için sembolik Şam Kapısı'nda da yüzlerce Filistinli toplanarak marşlar söyledi, sloganlar attı.


Öte yandan, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah, Nablus, Beytüllahim, diğer büyük kentleriinde Filistinliler, ellerinde Fas ve Filistin bayraklarıyla kutlamalar yaptı.


Türkiye'de Beşiktaş forması giyen Faslı futbolcu Romain Saiss, ilk 11'de görev aldığı müsabakada yerini 57'nci dakikada Eşref Dari'ye bıraktı.


FIFA 2022 Dünya Kupası F Grubu'nda yer alan "Atlas'ın Aslanları”, Kanada karşısında Hakim Ziyech ve Yusuf en-Nusayri'nin attığı gollerle ikinci galibiyetini alarak grubu 7 puanla lider tamamlamıştı.


Fas, son 16 turunda normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 sona eren maçta İspanya'ya karşı penaltı atışlarında 3-0 üstünlük sağlayarak tarihinde ilk kez çeyrek finale çıkmıştı.


Atlas'ın Aslanları, yarı finalde İngiltere-Fransa mücadelesinin kazananıyla karşı karşıya gelecek.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English