Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Fas, Cezayir, Katar ve Libya'daki taraflar, BM Libya Özel Temsilciliği atamasından memnun

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Fas, Cezayir, Katar ve Libya'daki taraflar, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilciliği görevine Senegalli diplomat Abdoulaye Bathiliy'in atanmasını memnuniyetle karşıladı.


Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Fas, yeni göreve başlayan BM Libya Özel Temsilcisine tam desteğini ifade ediyor." denildi.


Açıklamada, Fas'ın yeni göreve başlayan BM Özel Temsilcisi Bathiliy ile "Libya'da seçimlerinin yapılmasına yönelik tarafların anlaşması için sarf edeceği çabalarda iş birliği yapmaya hazır olduğu" kaydedildi.


- Cezayir


Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bathiliy'in Afrika Birliği meselelerine kendini adamış seçkin bir diplomat olduğu belirtilerek söz konusu göreve getirilmesinden memnuniyet duyulduğu ifade edildi.


Açıklamada, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un Bathiliy'i BM Libya Özel Temsilciliğine atayarak yaptığı "akıllıca seçimi" dolayısıyla BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i tebrik ettiği aktarıldı.


- Katar


Katar Dışişleri Bakanı Bölgesel İşlerden Sorumlu Yardımcısı Muhammed bin Abdulaziz el-Huleyfi, Al-Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bathiliy'in BM Libya Özel Temsilciliği görevine atanmasını memnuniyetle karşılıyorum." ifadelerini kullandı.


Huleyfi ayrıca, Libya'da istikrarın güçlendirilmesi ve Libya halkının kalkınma ve refah özlemlerinin gerçekleşmesini umduklarını dile getirdi.


- Libya'daki taraflardan memnuniyet açıklaması


Öte yandan Libya Başkanlık Konseyi, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından Başbakan olarak atanan Fethi Başağa, yaptıkları ayrı açıklamalarda, Bathiliy'in BM Libya Özel Temsilciliği görevine atanmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.


BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in dün, Aralık 2021'den bu yana boş olan BM Libya Özel Temsilciliği görevine, Senegalli diplomat Bathiliy'i atadığı duyurulmuştu.


- Abdoulaye Bathiliy kim?


İngiltere'deki Birmingham Üniversitesinden doktora derecesine sahip Bathiliy, Cheikh Anta Diop Üniversitesinde 30 yıldan fazla tarih dersi verdi.


Bathiliy, Senegal'de çeşitli bakanlık görevlerinde bulundu, Mali ve Orta Afrika dahil olmak üzere, BM'de üst düzey görevler yürüttü.


Abdoulaye Bathiliy; İngilizce, Fransızca, Soninke ve Wolof dillerini biliyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English