Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Eyüpsultan Çocuk Kitapları Fuarı, genç okurlarla buluştu

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Eyüpsultan Belediyesinin çocuk edebiyatı ve okuma kültürü temasıyla düzenlediği 2. Çocuk Kitapları Fuarı genç okurlarla buluştu.


Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nde gerçekleştirilen fuar, haziran ayında geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu vefat eden yazar ve şair Mevlana İdris anısına düzenlendi.


Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, açılışta yaptığı konuşmada, çocukların her gün farklı etkinliklerle fuarda yer alacağını belirterek, "Kitaplar, dergiler, yazarlar ve çocuklarla beraber Eyüpsultan'ı kültürün merkezi haline getirmeye devam edeceğiz. Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nin güzel atmosferinde, her odada başka bir etkinlik devam ediyor. Dış cephede de kitap fuarımız etkinlikleriyle devam edecek." dedi.


Bu yılki fuarın Onur Konuğu olan yazar Salih Zengin de Mevlana İdris'in Türkiye çocuk edebiyatının önemli isimlerinden biri olduğunu aktardı.


Mevlana İdris'in kabrinin Eyüpsultan'da olduğunu aktaran Zengin, "Eyüpsultan'da yapılan bir çocuk kitapları fuarında isminin anılıyor olması çok manidar ve anlamlı. Hemen yanı başımızda, umarım çocukların kitapların sesini burada duyuyordur." ifadelerini kullandı.


Zengin, Mevlana İdris ile anılan bir fuarda şeref konuğu olmanın büyük bir sorumluluk getirdiğini kaydederek, "Çocuk kitaplarının konuşulduğu bir fuarda bulunmak hem çok memnun edici hem de ağabeyim olan Mevlana İdris anısına yapılan bir fuarda onu tekrar rahmetle anmak, kelimelerini, cümlelerini, masallarını, şiirlerini çocuklar için hayretli bakışını bir kez daha hissetmek, onu yaşatmak tarifsiz bir duygu diyebilirim." diye konuştu.


Eyüpsultan 2. Çocuk Kitapları Fuarı'nda, Yunus Ozan, Elif Erdemir, Eren Yeşilyurt, Figen Yaman Coşar, H. Salih Zengin, Didem Karabaş, Hatice Kübra Tongar, Nuh Muaz Kapan, Rabia Işık, Tuğba Demirer, Vildan Sert, Güliz Gerdan, Zeynep Handan Aydoğan, Ayşegül Sözen Dağ, Duygu Ünal, Elif Köroğlu, Merve Gülcemal, Recep Bilal Aksu, Sümeyra Turanalp, Şeyda Apaydın, Yasemin Aykol, Yıldız Kulkul, Feyza Şahin, Mahmut Topbaşlı, Sibel Aydın, Kübra Kar, Nur Dombaycı, Şehri Madan, Şeydanur Küçük, Yiğit Recep Efe, Bestami Yazgan, Maral Najafli, Nehir Aydın Gökduman, Oğuz Saygın, Ozan Taşdemir, Eda Bayrak, Esra Bahadır Cesar, Gülşen Gazel, Özgür Aras Tüfek, Asaf Tahir, Bahadır İçel, Fatih Yılmaz, Gökçe Özder, Saniye Bencik Kangal, Yusuf Asal, Murat Köse, Sümeyye Ceylan, Betül Abiş İşeri, Fatma Çağdaş Börekçi, Gökhan Müftüoğlu, Hatice Özdemir Tülün, Jenny Molendyk Divleli, Merve Yaşar, Seyhan Genç, Süleyman Ezber, Şeyma Göksay, Zeynep Odabaş ve Bilal Özbay imza günü düzenleyecek.


63 yazar ve 60 yayınevinin yer aldığı fuarda, okur-yazar buluşmaları ve okul söyleşilerinin yanı sıra birçok konferans ve söyleşi de gerçekleştirilecek.


Açılış dolayısıyla ilçedeki okullardan öğretmenleriyle fuara gelen tüm çocuklara 30 lira değerinde kitap çeki hediye edildi.


Zal Mahmut Paşa Külliyesi önünde hazırlanan alanda 2 Ekim'e kadar açık olacak fuar saat 9.00-20.00 arasında ziyaret edilebilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English